8Ιαν

3 WordPress Frameworks

, 8 Ιανουαρίου 2009 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Το WordPress φημίζεται για την ευκολία που προσφέρει στους developers όταν κατασκευάζουν Themes. Η διαδικασία της κατασκευής των WordPress Themes μπορεί να γίνει ακόμα ευκολότερη, με τη βοήθεια ενός WordPress Framework. Τί είναι όμως WordPress Framework και πώς μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω σε εσάς τους Web Developers;

WordPress Framework είναι ένα κενό εικαστικά theme το οποίο προσφέρει από την αρχή, όλες τις βασικές πληροφορίες ξεχωριστά και οργανωμένες, έτσι ώστε ο Web Developer να μπορεί με ευκολία να τις παραμετροποιήσει όπως θέλει. Τα CSS είναι χωρισμένα σε CSS για print, layout, font styles, widget styles, plugins κλπ. Έχοντας έτσι αυτή την ευκολία της παραμετροποίησης, οι χρόνοι παραγωγής παρουσιάζουν μείωση.

Υπάρχουν πολλά WordPress Frameworks τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε. Κάποια από αυτά είναι πιο παραμετροποιήσιμα από άλλα. Κάθε Web Developer έχει τη δική του αγαπημένη λύση. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις 3 πιο γνωστές από αυτές.

WP Framework

(http://wpframework.com/)

wpframework
Είναι ένα κενό WP Theme το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα, από τον τρόπο που είναι στημένο, να χτίσετε δικά σας σταθερά και λειτουργικά WordPressThemes σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

WhiteBoard

(http://plainbeta.com/2008/05/20/whiteboard-a-free-wordpress-theme-framework/)

whiteboard
Είναι ένα Framework (αγαπημένο πολλών) το οποίο σας βοηθάει να σχεδιάσετε τα δικά σας WordPress Themes εξαλείφοντας τους χρόνους που χρειάζεστε για να γράψετε όλη την απαραίτητη pHp. Έχει καθαρό κώδικα, γεμάτο με τα απαραίτητα σχόλια και είναι μόνο 76KB.

Thematic

(http://themeshaper.com/thematic-for-wordpress/)

thematic
Το Thematic WordPress Framework δίνει μεγάλη βάση στο SEO (Search Engine Optimization) και έχει υψηλής ποιότητας κώδικα, ο οποίος – σύμφωνα με τους κατασκευαστές του – ανταγωνίζεται τα Premium Themes.

Περισσότερα για κάθε Framework μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 3 WordPress Frameworks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter