21Αυγ

5 λίστες με resources για Web Designers και Developers

, 21 Αυγούστου 2008 | RESOURCES | 8 Σχόλια

Υπάρχουν διάφορες λίστες με resources στο διαδίκτυο. Λίστες που χρησιμεύουν σαν σημείο αναφοράς για κάθε τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας Web Designer. Το “οπλοστάσιο” του επαγγελματία είναι καλό να είναι συνεχώς εκσυγχρονισμένο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε νέες προκλήσεις και απαιτήσεις των πελατών του.

Έτσι, αν θέλετε για παράδειγμα να δοκιμάσετε αυτό το καινούργιο AJAX script που συζητούσαν κάποιοι φίλοι στο Twitter, ή να πάρετε έμπνευση από κάποια έξυπνα και φρέσκα designs αλλά δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε, απλά ανοίξτε μια από τις παρακάτω λίστες ή ακόμα και όλες για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

1. Web Developers Handbook
Είναι η πρώτη λίστα τέτοιου τύπου που δημιουργήθηκε από τον δημιουργό του γνωστού blog www.smashingmagazine.com, Vitaly Friedman. Πάνω σε αυτή την λίστα βασίστηκαν οι περισσότερες που δημιουργήθηκαν αργότερα.

2. Skout
Μία λίστα από Designers για Designers όπως δηλώνει και το ίδιο το site. Μια πιο “καθαρή” λίστα, πιο ζυγισμένη – στοιχισμένη από το Web Developers Handbook αλλά και μικρότερη. Μια καλή προσπάθεια από τους Mokokoma Mokhonoana.

3. Agency Tools Dashboard
Η πολύ καλή αυτή λίστα που ανήκει στο Directory AgencyTool.com είναι χωρισμένη σε 4 βασικές κατηγορίες για μεγαλύτερη ευκολία πλοήγησης. Οι κατηγορίες αυτές είναι Web Design, Web Development, Online Marketing και Site Maintenance.

4. For Web Designers
Πολύ ξεκάθαρη λίστα χωρισμένη σε 18 βασικές κατηγορίες. Αντί να παρουσιάζει όλα τα resources μαζί, σε μία σελίδα, όπως κάνουν τα υπόλοιπα websites που εξετάζουμε σήμερα, το For Web Designers έχει τα Top 20 links σε κάθε κατηγορία. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο “all links in category” που βρίσκεται στο κάτω μέρος των Top 20.

5. Corkdump
Με ευρηματικό design, το Corkdump είναι η μοναδική λύση που προσφέρει μεγάλο customization στους χρήστες του. Πατώντας το κουμπί customize, μπορείτε να αλλάξετε θέσεις στις 11 κατηγορίες που προσφέρει και να διαμορφώσετε τον “πίνακα από φελλό” σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λίστες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και σίγουρα υπάρχουν και άλλες. Αν, λοιπόν, γνωρίζετε κάποια λίστα που δεν έχουμε συμπεριλάβει στο άρθρο μας, στείλτε μας τον σύνδεσμο σε ένα σχόλιο.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 5 λίστες με resources για Web Designers και Developers γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

8 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter