17Μαρ

6 Open Source Social Bookmarking πλατφόρμες

, 17 Μαρτίου 2009 | SOCIAL MEDIA | 5 Σχόλια

Στο παρελθόν το Web Design Blog, έχει αναφερθεί στη σημασία των Social Bookmarking websites και έχει παρουσιάσει τα πιο γνωστά ελληνικά. Πολλά από τα ελληνικά αυτά sites είναι στημένα με custom κώδικα, ενω αλλά είναι στημένα με κάποια Open Source λύση, τα λεγόμενα “Open Source Social Bookmarking Platforms” ή “Open Source Social Bookmarking CMS“.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές τις πλατφόρμες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας Social Bookmarking website.

Pligg

(http://www.pligg.com/)
Ίσως η πιο γνωστή και πιο δυνατή πλατφόρμα για Social Bookmarking που διανέμεται δωρεάν. Βασισμένο στην pHp και την ΜySQL, το Pligg θυμίζει το πολύ γνωστό σε όλους Digg, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές στο χρήστη. Υπολογίζεται σύμφωνα με το γνωστό website, Mashable, πως κάθε ώρα στο διαδίκτυο δημιουργείται και ένα καινούργιο Pligg website.

Akarru

(http://sourceforge.net/projects/akarru/)
Μια open source πλατφόρμα για Social Bookmarking που δίνει τη δυνατότητα ψηφοφορίας στους χρήστες.

Bookmark4U

(http://sourceforge.net/projects/bookmark4u/)
Άλλη μια Social Bookmarking πλατφόρμα που διανέμεται δωρεάν από το SourceForge και είναι γραμμένη σε pHp και ΜySQL.

Scuttle

(http://sourceforge.net/projects/scuttle/)
Γνωστή Social Bookmarking πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, να μοιράζονται και να κάνουν Tag τα Social Bookmarks τους. Έχει μεγάλη συμβατότητα με το Delicious.com, κάνοντας εύκολη υπόθεση τη μεταφορά των bookmarks σας από το Delicious στο Scuttle website, το οποίο μπορείτε να στήσετε σε λίγα μόνο λεπτά.

SemanticScuttle

(http://sourceforge.net/projects/semanticscuttle/)
Μια πειραματική λύση, η οποία είναι βασισμένη στο Scuttle που είδαμε πριν, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει ιεραρχικά Tags, περιγραφές από συνεργασία πολλών χρηστών και είσοδο με OpenId.

GetBoo

(http://sourceforge.net/projects/getboo/)
Πλατφόρμα που θυμίζει πολύ το Delicious.com. Προσφέρει πληθώρα λειτουργιών, όπως Import & Export bookmarks στους browsers Firefox και Internet Explorer, μεταφράσεις, ομαδοποιήσεις, RSS feeds και πολλά άλλα.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 6 Open Source Social Bookmarking πλατφόρμες γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

5 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter