15Δεκ

Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε backlinks

, 15 Δεκεμβρίου 2008 | INBOUND LINKS | 1 Σχόλιο

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερα άρθρα, η σημασία των backlinks είναι μεγάλη και πρέπει πάντα να προσπαθείτε να αποκτάτε όσα περισσότερα γίνεται.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα backlinks που θα αποκτήσετε να είναι από αξιόπιστα websites τα οποία έχουν σχετικό – με το δικό σας – περιεχόμενο. Δεν είναι απαραίτητο τα websites/blogs που σας στέλνουν links να έχουν κάποιο καλό Page Rank ή κάποιο καλό SERP, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα backlinks που έρχονται στις σελίδες σας να είναι από sites που δεν θεωρούνται link farms ή spam sites από τις μηχανές αναζήτησης. Με λίγα λόγια τα backlinks σας πρέπει να προέρχονται από websites τα οποία προσφέρουν την πληροφορία τους με σοβαρότητα (ασχέτως συγγραφικού χαρακτήρα) και αξιοπιστία.

Πώς να αποκτήσετε backlinks;

Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε τέτοιους ποιοτικούς επιστρεφόμενους συνδέσμους (backlinks) είναι να σχολιάζεται σε blogs και άλλα σχετικά websites χρησιμοποιώντας πάντα το URL της σελίδας σας. Επειδή όμως τα σχόλια κατά μεγάλο ποσοστό περνάνε από τα χέρια ενός διαχειριστή και φιλτράρονται αναλόγως, τα σχόλιά σας πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικά και ενδιαφέροντα ώστε να προκαλέσουν στον διαχειριστή την ανάγκη να τα κάνει publish. Χρησιμοποιώντας σαν σύνδεσμο το link του website / blog σας, αποκτάτε ένα ακόμα σύνδεσμο προς την σελίδα σας.

Αν ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία πολλές φορές και σε πολλά blogs, θα δείτε ότι στην επόμενη ανανέωση των αποτελεσμάτων του Google, θα έχει αλλάξει η θέση σας και ίσως και το Page Rank σας. Επομένως, σχολιάστε ποιοτικά και σε όσο το δυνατόν περισσότερα websites/blogs είναι δυνατόν. Αν πραγματικά το σχόλιο που θα κάνετε προσφέρει καλή πληροφορία, τότε θα δείτε τη σελίδα σας να δέχεται αρκετές νέες επισκέψεις.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε backlinks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter