20Νοέ

Article Directory WordPress Plugin

, 20 Νοεμβρίου 2009 | WORDPRESS | 1 Σχόλιο

Το WordPress σαν πλατφόρμα έχει εξελιχθεί σημαντικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Πλέον δεν θεωρείται σαν μια απλή πλατφόρμα για blogging, αλλά σαν ένα ολοκληρωμένο CMS (Content Management System), το οποίο μπορεί να προσφέρει παντός είδους λύσεις με την κατάλληλη παραμετροποίηση. articles

Στο σημερινό άρθρο, το Web Design Blog, παρουσιάζει το Article Directory WordPress Plugin, ένα plugin το οποίο μετατρέπει την αρχική σελίδα του WordPress site σας, ή οποιαδήποτε άλλη σε article directory. Το directory αυτό είναι εύκολα παραμετροποιήσιμο με CSS. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου plugin προσθέτει κάποιες επιπλέον λειτουργίες στη Write/Edit Post σελίδα του WordPress administration panel σας.

Βασικές ρυθμίσεις του Article Directory WordPress Plugin

 1. Η ποσότητα των άρθρων σε κατηγορίες parent – child.
 2. Περιγραφή της εκάστοτε κατηγορίας στον τίτλο του συνδέσμου.
 3. Η εμφάνιση κενών κατηγοριών.
 4. Χρήση ιεραρχίας για υποκατηγορίες
 5. Εξαίρεση επιλεγμένων κατηγοριών.

Χαρακτηριστικά

 1. Απλή και εύχρηστη σχεδίαση του CSS. Η δομή των κατηγοριών είναι η πολυεπίπεδη λίστα η οποία μπορεί να μεταβληθεί εύκολα με CSS.
 2. Υποστήριξη WordPress 2.3 και άνω.
 3. Η parent κατηγορία δείχνει την ποσότητα των άρθρων στις εκάστοτοτε υποκατηγορίες της, αλλά και συνολικά στην ίδια την κατηγορία.
 4. Δυνατότητα εμφάνισης συγκεκριμένης ποσότητας child directories.
 5. Δυνατότητα εμφάνισης κατηγοριών για συγκεκριμένη ποσότητα στηλών (columns).
 6. Δυνατότητα απόκρυψης όλων των υποκατηγοριών
 7. Δυνατότητα εξαίρεσης των child άρθρων από τις σελίδες αρχείου (archive) των parent σελίδων.
 8. Δυνατότητα προσθήκης εικονιδίων στις parent κατηγορίες με την χρήση CSS.
 9. Δυνατότητα αντιγραφής του πηγαίου κώδικα των άρθρων.

Νέες επιλογές στο administration

 1. Δυνατότητα προειδοποίησης του συντάκτη, αν δεν έχει επιλέξει καμία κατηγορία για το άρθρο του, ή αν έχει επιλέξει περισσότερες από μία.
 2. Δυνατότητα απόκρυψης περιττών πεδίων από το διαχειριστικό σε περίπτωση που δεν γράφει ο administrator κάποιο άρθρο. Τα μόνα πεδία που υπάρχουν στη σελίδα “Write / Edit Post” είναι ο χώρος για το κείμενο και ένα κουμπί για moderation από το διαχειριστή.
 3. Δυνατότητα να καθορίσετε το ύψος του πεδίου “κατηγορίες” στη σελίδα “Write / Edit Post”.
 4. Δυνατότητα προσθήκης των “Όρων δημοσίευσης άρθρου” στη σελίδα “Write / Edit Post”.

Πώς να εγκαταστήσετε το Article Directory WordPress Plugin:

 1. Αντιγράψτε το φάκελο καταλόγου στον κατάλογο WordPress plugins (… wp-content plugins ).
 2. Αντιγράψτε το categories.css αρχείο στον κατάλογο με το θέμα σας.
 3. Ενεργοποιήστε το plugin μέσω του admin interface.
 4. Προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο index.php (ή σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο):
  <? php if (function_exists ( «article_directory ‘)) article_directory ()??>
 5. Προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο style.css:
  @ εισαγωγής »categories.css ‘?

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα http://articlesss.com/article-directory-wordpress-plugin/ του κατασκευαστή και για να δείτε το plugin αρκεί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο http://articlesss.com/.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Article Directory WordPress Plugin γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

  10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
 • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

  Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter