2Φεβ

Cleaner GA profile switcher. Ένα Google Analytics plug in

, 2 Φεβρουαρίου 2009 | ANALYTICS | 2 Σχόλια

Τα Google Analytics, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, αποτελούν την προτιμότερη λύση στο κομμάτι των Web Analytics για τους περισσότερους επαγγελματίες. Το Web Design Blog προσπαθεί να βρίσκει κατά καιρούς χρήσιμα plug ins και να σας τα παρουσιάζει, έτσι ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των Google Analytics.

Σήμερα θα δούμε το Cleaner GA profile switcher το οποίο είναι κατασκευασμένο από την VkiStudios. Το plug in αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όσους από εσάς χρησιμοποιείτε πολλαπλά profiles (όχι accounts) να μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ των profile σας με έναν καλύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα όταν αλλάζετε profile αντί να πηγαίνετε στο dashboard του, πηγαίνετε στο αντίστοιχο σημείο στο οποίο βρισκόσασταν στο προηγούμενο profile.

cleanergaclientswitching-withoutjs

cleanergaclientswitching-withjs

Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στο βασικό profile σας και μελετάτε τους top referers και θελήσετε να μεταβείτε σε κάποιο άλλο profile, θα δείτε πως με τη μετάβαση θα βρεθείτε στο νέο profile στο σημείο των top referers πάλι. Έτσι, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να συγκρίνετε τα data μεταξύ των profiles σας.

Για να εγκαταστήσετε το plug-in θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Βήμα 1: Εγκαταστήστε το Greasemonkey στον Firefox σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  • Βήμα 2: Εγκαταστήστε το script πατώντας στο install link που παρέχουν τα VKStudios.
  • Βήμα 3: Είστε έτοιμοι. Ανοίξτε τα Google Analytics σας, για να δείτε την αλλαγή.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Cleaner GA profile switcher. Ένα Google Analytics plug in γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter