2Απρ

Κεντράροντας ένα website με divs με την χρήση CSS.

, 2 Απριλίου 2008 | WEB DESIGN - AUTHORING | 2 Σχόλια

Ένας καλός τρόπος να “κεντράρετε” ένα website που είναι σχεδιασμένο με divs είναι με την χρήση των CSS. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο απλά βήματα. Aναλυτικότερα:

ΒΗΜΑ 1
Προσθέτουμε το body- tag στο CSS αρχείο και ορίζουμε τις παρακάτω παραμέτρους:

ΚΩΔΙΚΑΣ CSS

body {
text-align:center;
margin: 0px;
}

ΒΗΜΑ 2
Ορίζουμε το πρώτο μας div το οποίο θα φιλοξενήσει το περιεχόμενο του website και το ονομάζουμε “container”. Προσθέτουμε τις εξής παραμέτρους:

ΚΩΔΙΚΑΣ CSS

body {
text-align:center;
margin: 0px;
}

#container {
text-align:left;
width: 990px; (πληκτρολογείστε το φάρδος της ιστοσελίδας που επιθυμείτε)
margin-right: auto;
margin-left: auto;
}

Για όσους δεν γνωρίζουν από CSS -tags μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Κεντράροντας ένα website με divs με την χρήση CSS. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter