4Φεβ

Firebug και στον Internet Explorer πλέον!

, 4 Φεβρουαρίου 2009 | ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ | 1 Σχόλιο

Όλοι γνωρίζουν το Firebug, το πιστό και καλό φίλο του σημερινού web designer/ developer. Έχει επισημανθεί στο WDB σε διάφορα άρθρα, η χρησιμότητα του, οι δυνατότητες που παρέχει και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον σύγχρονο επαγγελματία να επιταχύνει την δουλεία του αναλύοντας και εξερευνώντας το διαδίκτυο.

Το μόνο μειονέκτημα σε εισαγωγικά βέβαια είναι πως λειτουργεί μόνο στο FireFox. Λάθος! Πλέον υπάρχει μια έκδοση, η λεγόμενη lite version η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε browser. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις επιλογές του και δεν είναι τόσο άνετο στη χρήση, αλλά εντέλει κάνει την δουλειά του

Υπάρχουν δύο τρόποι ενεργοποίησης:

1. Με χρήση bookmarklet
2. Περιλαμβάνοντας εξωτερικό js αρχείο.

firebug_logo

Οδηγίες εγκατάστασης/ ενεργοποίηση


Με bookmarklet:
σύρετε το κάτωθι σύνδεσμο στο toolbar του browser.

Firebug Lite

Με js αρχείο: προσθέστε το παρακάτω κώδικα στο πάνω μέρος του κώδικα

<script type=’text/javascript’
src=’http://getfirebug.com/releases/lite/1.2/firebug-lite-compressed.js’></script>

Εναλλακτική λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης είναι η εγκατάσταση IE Dev Toolbar, το οποίο είναι εξίσου καλό.

H έκδοση lite του Firebug υπάρχει διαθέσιμη εδώ και καιρό αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει τόσο πολύ.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Firebug και στον Internet Explorer πλέον! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter