3Απρ

FireFox Dictionaries & Language Packs

, 3 Απριλίου 2008 | BROWSERS | 0 Σχόλια

Πόσες φορές σας έχει τύχει να γράφετε κάτι, είτε σε μια φόρμα, είτε σε ένα blog, είτε σε ένα website χωρίς να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν έχετε ή όχι ορθογραφικά λάθη; Ο πιο συνηθισμένος τρόπος ελέγχου, είναι να επιλέξετε όλο το κείμενο, να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στον κειμενογράφο που χρησιμοποιείτε, ώστε να κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους και διορθώσεις. Αυτή η ενέργεια είναι όμως χρονοβόρα και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα αποδοτική και συμφέρουσα, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλος όγκος κειμένου.

Αν χρησιμοποιείτε FireFox, μπορείτε να ελέγχετε και να διορθώνετε αυτά που γράφετε την ίδια στιγμή που τα γράφετε, χωρίς να χρειάζεται η διαδιακασία της μεταφοράς του κειμένου στον κειμενογράφο. Πώς όμως γίνεται αυτό;

Ο FireFox, υποστηρίζει Λεξικά και Πακέτα γλωσσών (Dictionaries & Language Packs). Εγκαθιστώντας τα απαραίτητα αρχεία, ο FireFox μετατρέπεται σε έναν ορθογράφο. Για να εγκαταστήσετε τα Dictionaries & Language Packs της επιλογής σας, θα πρέπει να μεταφερθείτε στην σελίδα Language Support του web site που φιλοξενεί τα add-ons του FireFox και να τα εγκαταστήσετε. Αφού τα εγκαταστήσετε, ο browser (FireFox) σάς ζητάει να τον επαν-εκκινήσετε ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να διαχειρίζεστε κείμενα πολλών γλωσσών; Αν έχετε προχωρήσει σε εγκατάσταση λεξικών πολλών γλωσσών, τότε η επιλογή της ενεργής γλώσσας γίνεται δύσκολη υπόθεση.

Η καλύτερη λύση, είναι να μεταβείτε στην σελίδα https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3414 και να εγκαταστήσετε το Dictionary Switcher. Εγκαθιστώντας αυτό το add on, θα μπορείτε να επιλέγετε τη γλώσσα που επιθυμείτε, επιλέγοντάς την από ένα μικρό κουτάκι στο κάτω μέρος (status bar) του FireFox.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο FireFox Dictionaries & Language Packs γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter