1Απρ

Τώρα οι εφαρμογές του Google και off line!

, 1 Απριλίου 2008 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 0 Σχόλια

Η μηχανή αναζήτησης Google, είναι γνωστή σε όλους για την ποιότητα των υπηρεσιών αναζήτησης που προσφέρει καθώς και για τα πολύ χρήσιμα online εργαλεία της. Αν και τα Δωρεάν on line εργαλεία που προσφέρει η Google είναι πολύ χρήσιμα και αποτελούν μία καλή εναλλακτική λύση συγκριτικά με τα αντίστοιχα εμπορικά πακέτα που κυκλοφορούν, δεν παύουν να είναι αποκλειστικά on line. Δηλαδή για να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με το Internet. Τί γίνεται όμως όταν θα χρειαστούμε απεγνωσμένα πρόσβαση στα Google Docs μας αλλά δεν έχουμε πρόσβαση στο Internet; Τί γίνεται όταν βρισκόμαστε σε ταξίδι ή απλά δεν είμαστε κοντά σε κάποιο δίκτυο; Η λύση που προτείνει η Google είναι το Google Gears. Το Google Gears χρησιμοποιείτε ήδη σε συνδυασμό με το Google Reader δίνοντας μας την δυνατότητα να διαβάζουμε τα αγαπημένα μας RSS Feeds και χωρίς σύνδεση στο Internet! Σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε συγχρονισμένα είτε on line είτε off line και με τα Google Docs που συμπεριλαμβάνουν μια εφαρμογή για συγγραφή κειμένων (Documents), μια εφαρμογή για λογιστικά φύλλα (Spreadsheet) και μια εφαρμογή για παρουσιάσεις σε μορφή slide show (Presentation). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αμερικάνικο PC World, μέσα στις 3 επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη για το Documents, ενώ τα νέα για το Spreadsheet είναι ότι θα μπορούμε να διαβάζουμε αρχεία off line, αλλά όχι να τα επεξεργαζόμαστε ακόμα. Η τρίτη εφαρμογή, Presentation, δεν θα αποκτήσει off line syncing ιδιότητες από όσο γνωρίζουμε ακόμα. Το θετικό είναι, ότι η Google έχει ανακοινώσει πως σκέφτεται να επεκτείνει την γκάμα των εφαρμογών που θα υποστηρίζει το Google Gears και να συμπεριλάβει σε αυτή και τις εφαρμογές Gmail, Calendar, Talk καθώς και άλλες! Πηγή: PC World

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τώρα οι εφαρμογές του Google και off line! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter