16Μάιος

Το Google μπορεί να κάνει πλέον crawl φόρμες και drop down boxes

, 16 Μαΐου 2008 | VARIOUS SEO TIPS | 0 Σχόλια

Σύμφωνα με τον Matt Cutts της εταιρίας Google, η ομώνυμη μηχανή αναζήτησης θα αρχίσει να κάνει crawl (να διαβάζει), τις φόρμες και τα drop down boxes. Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

“Now Google is finding ways to crawl through forms and drop-down boxes. We only do this for a small number of high-quality sites right now, and we’re very cautious and careful to do the crawling politely and abide by robots.txt. If you’d prefer that Google not crawl urls like this, you can use robots.txt to block the urls that would be discovered by crawling through a form. But I hope that the dialog above is a pretty good example of why this new discovery method can be helpful to webmasters.”

Η απόδοση του παραπάνω κειμένου στα ελληνικά είναι η εξής:

“Το Google βρίσκει τρόπους για να διαβάζει φόρμες και drop-down boxes. Αυτή η λειτουργία εκτελείται σήμερα σε πολύ λίγα sites τα οποία θεωρούνται υψίστης ποιότητας. Η διαδικασία crawling γίνεται διακριτικά και προσεχτικά και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες που ορίζει το robot.txt αρχείο. Αν προτιμάτε το Google να μην κάνει crawl τα URL saw, τότε μπορείτε να ορίσετε μέσα από το robots.txt τα URL που δεν θέλετε να ανακαλυφθούν από την προσπέλαση της φόρμας από το μηχανισμό αναζήτησης. Ελπίζω τα παραπάνω να αποδεικνύουν γιατί αυτή η νέα ανακάλυψη είναι χρήσιμη για τους webmasters.”

Από την παραπάνω δήλωση ξεχωρίζουμε δύο σημαντικά σημεία:
1) Το Google αν και έχει αρχίσει να κάνει προσπέλαση των φορμών των sites, το κάνει μόνο για αυτά που θεωρούνται υψηλής ποιότητας. Site υψηλής ποιότητας μπορούν να θεωρηθούν αυτά που έχουν ένα καλό Page rank, ή αυτά που ακολουθούν πιστά τους κανονισμούς ποιότητας του Google.
2) Σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε μερικές σελίδες κρυφές, θα πρέπει αναπόφευκτα να χρησιμοποιήσετε το robots.txt, γιατί αλλιώς το Google, διαβάζοντας τα drop down boxes θα μπορεί να διαβάσει και σελίδες στις οποίες ίσως έχετε περιεχόμενο που δεν είναι για τα μάτια όλων.

Συμπέρασμα: Γράψτε ένα καλό robots.txt αρχείο και διατηρήστε τον έλεγχο στο site σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Το Google μπορεί να κάνει πλέον crawl φόρμες και drop down boxes γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter