17Οκτ

Πώς να φτιάξετε ένα σωστό archive.php στο WordPress

, 17 Οκτωβρίου 2008 | WORDPRESS | 1 Σχόλιο

Τα Archives στα blogs πολλοί webmasters τα αγνοούν ή δεν τα προσέχουν όσο θα έπρεπε. Η αλήθεια είναι ότι τα Archives pages είναι πολύ σημαντικά μιας και δίνουν πρόσβαση στους χρήστες σας σε όλες τις σελίδες του blog σας. Οπότε, όσο πιο λειτουργική είναι μια archive.php σελίδα τόσο το καλύτερο.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα σωστό archive.php, το οποίο με τη σωστή χρήση του θα σας βοηθήσει να πετύχετε και ένα καλύτερο SEO.

Πηγαίνουμε λοιπόν, στο φάκελο των templates μας και ανοίγουμε το index.php. Μετά, αποθηκεύουμε το αρχείο σαν archive.php. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να «αντιγράψουμε» το Template που χρησιμοποιούμε. Έτσι λοιπόν ανοίγουμε το archive.php τώρα και κάνουμε τα παρακάτω:

Στην κορυφή του αρχείου γράφουμε

<?php
/*
Template Name: Archive
*/
?>

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε ένα αρχείο template το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από το Admin Panel μας στη δημιουργία νέας σελίδας. Μέσα στο αρχείο λοιπόν, διαγράφουμε το WordPress Loop, και προσθέτουμε το παρακάτω κώδικα.

<?php wp_tag_cloud(‘number=0’); ?>
<?php while(have_posts()) : the_post(); ?>
<h3 class=”archivehead”>Μηνιαία Posts</h3>
<ul>
<?php wp_get_archives(‘type=monthly&show_count=1’) ?>
</ul>
<br />
<h3 class=”archivehead”>Όλα τα Posts!</h3>
<ul>
<?php wp_get_archives(‘type=postbypost&limit=50’);?>
</ul>
<?php endwhile; ?>

Το Archive αρχείο μας είναι έτοιμο. Έχει μερικά χαρακτηριστικά όπως ένα Tag Cloud, κατηγοριοποίηση κατά μήνες και μερικά από τα posts μας, 50 στο σύνολο.

Tip:

Μπορείτε να ορίσετε πόσα posts Θέλετε να φαίνονται από εδώ:

<?php wp_get_archives(‘type=postbypost&limit=50’);?>

Όπου, 50 ο αριθμός σας. Για να μπορέσουμε να το ενεργοποιήσουμε τώρα, πρέπει να μπούμε στο Admin panel του wordpress, δημιουργούμε μία νέα σελίδα και από τις επιλογές που μας δίνονται να ορίσουμε σαν page template, το Archives.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πώς να φτιάξετε ένα σωστό archive.php στο WordPress γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter