1Σεπ

Εφαρμόστε την τεχνική του image replacement με h1 για να ενισχύσετε το On-site SEO της ιστοσελίδας που σχεδιάζετε.

, 1 Σεπτεμβρίου 2008 | WEB DESIGN - AUTHORING | 2 Σχόλια

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το On-site SEO μιας ιστοσελίδας, μια από αυτές είναι το image replacement με h1. Ουσιαστικά είναι η αντικατάσταση μιας εικόνας/ γραφικού με h1 (επικεφαλίδα 1) στον προγραμματισμό της ιστοσελίδας χωρίς την οπτική διαφορά στην προβολή της.

Με πιο απλά λόγια προβάλλουμε μια εικόνα/ γραφικό που στον κώδικα είναι h1.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Με την συγκεκριμένη τεχνική γίνεται παραμετροποίηση του h1 tag ώστε να προβάλλεται σαν εικόνα/ γραφικό με την χρήση CSS, αναλυτικότερα:

ΚΩΔΙΚΑΣ (X/HTML)

<div id=”logo”>
<h1><a href=”#” title=”Web Design Blog”>Web Design Blog</a></h1> </div>

CSS

#logo {
}
#logo h1 {
padding : 0;
margin : 0;
}
#logo h1 a {
background-image : url(../img/image_logo.gif);
height : 100px;
width : 100px;
padding : 0;
text-indent : -9999px;
display : block;
background-repeat : no-repeat;
margin : 0;
}

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ

Είναι πολύ βασικό να υπάρχει στην αρχή του κώδικα μιας ιστοσελίδας κείμενο με την χρήση επικεφαλίδας (h1) το οποίο να πληροφορεί τους μηχανισμούς αναζήτησης για το αντικείμενο και την ταυτότητα του διαδικτυακού τόπου. Εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη τεχνική ακολουθείτε πιστά τους κανόνες για να πετύχετε μέγιστο On-site SEO χωρίς να δεσμεύεστε στο design και να διαμορφώνετε αρνητικά το εικαστικό σας.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα σημεία της ιστοσελίδας σας για να τονίσετε διάφορες ενότητες που θέλετε να δώσετε περισσότερη βαρύτητα.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Εφαρμόστε την τεχνική του image replacement με h1 για να ενισχύσετε το On-site SEO της ιστοσελίδας που σχεδιάζετε. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter