11Απρ

Internal Linking για καλύτερο SEO

, 11 Απριλίου 2008 | INTERNAL LINKING | 0 Σχόλια

Υπάρχουν πολλές τακτικές SEO (Search Engine Optimization) που μπορείτε να εφαρμόσετε σε ένα website. Μια από αυτές – πολύ πιο σημαντική απ’ όσο θα φανταζόσασταν – είναι η τακτική του Internal Linking (Εσωτερικοί Σύνδεσμοι). Δυστυχώς, το Internal Linking δεν είναι κάτι που πολλοί λαμβάνουν και τόσο σοβαρά. Στην συνέχεια του άρθρου, θα διαπιστώσετε γιατί θα πρέπει να δίνετε περισσότερη σημασία σε αυτό.

Πολλοί Web Designers ή Bloggers, όταν δημιουργούν μια καινούργια σελίδα στο website ή blog τους, προγραμματίζουν να εκτελέσουν και τις κατάλληλες ενέργειες για SEO. Οι ενέργειες αυτές βασίζονται συνήθως σε κινήσεις όπως για παράδειγμα, ποια άλλα sites μπορούν να δημοσιεύσουν το έργο τους ή σε ποιες σελίδες μπορούν να στείλουν Link από την καινούργια τους σελίδα, κλπ.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές λύσεις που είναι ικανές να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς και τις απαιτήσεις του καθενός, όμως υπάρχει πάντα μια πηγή που μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέλη και σπάνια την υποψιάζεται κανείς: είναι ο ίδιος ο διαδικτυακός τόπος στον οποίο γράφει κάποιος το άρθρο του!

Κοιτώντας, λοιπόν, λίγο πίσω στον χρόνο μπορεί κάποιος εύκολα να εντοπίσει σχετικά άρθρα ή σελίδες με παλαιότερες αναφορές στο ίδιο θέμα και να συνδέσει (link) τη νέα με την παλιά σελίδα και αντιστρόφως, τοποθετώντας τους κατάλληλους συνδέσμους (links) σε σχετικές λέξεις και φράσεις-κλειδιά.

Σελίδες που είναι ήδη καταχωρημένες (indexed) από τις μηχανές αναζήτησης και έχουν συνδέσμους από και προς εξωτερικές σελίδες άλλων διαδικτυακών τόπων, (είναι δηλαδή ήδη optimized) μπορούν να αποτελέσουν ιδανική πηγή εκμετάλλευσης για την προώθηση του site ή του blog σας μοιράζοντας με τις νέες σας σελίδες το πολύτιμο Link Juice (Δύναμη συνδέσμων) που ήδη έχουν.Με τη χρήση συνδέσμων μεταξύ παλαιών και νέων web pages, οι μηχανές αναζήτησης ανακαλύπτουν τις νέες ιστοσελίδες σας πολύ πιο γρήγορα. Έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο και οι νέες σας σελίδες θα αρχίσουν να φαίνονται στα αποτελέσματα των search engines (SERPs) πολύ πιο σύντομα.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα δημιουργήσετε μια καινούργια σελίδα στο web site ή στο blog σας, θυμηθείτε πόσο σημαντικά είναι τα internal links και εκμεταλλευτείτε τα!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Internal Linking για καλύτερο SEO γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter