14Ιαν

Flash video player από τον Lee Brimelow

, 14 Ιανουαρίου 2009 | ΔΩΡΕΑΝ ΥΛΙΚΟ | 0 Σχόλια

Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε παρουσιάσει το Flash video player από τον Chris Brimelow. Σήμερα το Web Design Blog ανακάλυψε έναν καινούργιο Flash video player, ο οποίος είναι φτιαγμένος από τον Lee Brimelow. Δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία. Ο Chris και ο Lee είναι αδέρφια και από τους πιο γνωστούς Flash specialists.

flash-player

Ο συγκεκριμένος Flash video player χρησιμοποιεί progressive download και έχει φτιαχτεί για λογαριασμό ενός περιοδικού, του Flasher Magazine. Σε πολλά από τα videos πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Lee:

It isn’t as full-featured as some players but I wanted to make it look and feel fairly raw to match the style of the videos. There is a basic click-to-seek functionality rather than a more traditional scrubber. Doing true scrubbing requires more work and in my opinion is not even that useful.

Δηλαδή, μεταφράζοντας το παραπάνω σε Ελληνικά:

Δεν είναι ένας player ο οποίος έρχεται γεμάτος με επιλογές, όπως κάποιοι άλλοι που κυκλοφορούν στην αγορά και ο λόγος είναι γιατί ήθελα να τον κάνω να ταιριάζει με το στυλ των videos. Υπάρχει μια βασική επιλογή του να παίζει το video από οποιοδήποτε σημείο κάνει κάποιος κλικ ενώ δεν έχει scrubber (την δυνατότητα να σέρνει το σημείο που κάνει play ώστε να μεταφέρεται ο χρήστης στο σημείο που θέλει). Το πραγματικό scrubbing απαιτεί περισσότερη δουλειά και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και κάτι χρήσιμο.

Ο Flash player του Lee Brimelow προσφέρεται σε μορφή .fla δωρεάν για download και έχετε δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε και για όσο θέλετε χωρίς να αναφέρετε καν τον ίδιο. Το μόνο που ζητάει σαν αντάλλαγμα είναι να αλλάξετε την όψη του player ώστε να μην μοιάζει με την γνήσια έκδοσή του.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Flash video player από τον Lee Brimelow γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter