27Μάιος

Micro Blogging – Τί είναι;

, 27 Μαΐου 2008 | SOCIAL NETWORKING | 0 Σχόλια

Το Micro Blogging είναι μια μορφή blogging αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Ο κάθε micro blogger έχει τη δυνατότητα να κάνει post μικρά μηνύματα 140-200 χαρακτήρων ανάλογα με την πλατφόρμα. Αυτό που κάνει το micro blogging διαφορετικό, είναι ότι προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν post χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα με υποστήριξη SMS ή Wi-Fi, messengers και email. Αυτή η πληθώρα επιλογών, σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος των μηνυμάτων, έχει καταστήσει τις micro blogging πλατφόρμες πολύ δελεαστικές, ιδιαίτερα σε χρήστες που θέλουν να εκφραστούν ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε μπορεί να θεωρούν αξιόλογο προς αναφορά.

Οι 3 πιο γνωστές πλατφόρμες Micro Blogging είναι οι:

Twitter (www.twitter.com)
Η πιο γνωστή πλατφόρμα micro blogging παγκοσμίως με το μεγαλύτερο κοινό, με κύρια χαρακτηριστικά την ευκολία στη χρήση και την αμεσότητα στη μετάδοση της πληροφορίας. Το Twitter από μόνο του δεν προσφέρει πολλές λειτουργίες, αλλά έχουν δημιουργηθεί πολλά sites και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται αν όχι όλες, σίγουρα τις περισσότερες δυνατότητες της πλατφόρμας καθιστώντας το σαν την προτιμότερη micro blogging επιλογή.

Jaiku (www.jaiku.com)
Ευρωπαϊκη λύση Φινλανδικής προέλευσης που προσφέρει πολλές λειτουργίες και πολύ έξυπνο UID (User Interface Design). Πολύ εύκολο στην χρήση αλλά πιο πολύπλοκο από το Twitter. Προτέρημα του Jaiku είναι το γεγονός ότι βάζει αυτομάτως τις συζητήσεις που γίνονται σε ομάδες και έχει τη δυνατότητα δημιουργίας καναλιών για να μπορούν να “βρίσκονται” και να γράφουν χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εισάγουν τα RSS τους από άλλα sites στο Jaiku τους, μεταδίδοντας έτσι ό,τι γράφουν ή ό,τι κάνουν αλλού (π.χ. στο twitter, στο flickr, στο deli.icio.us, κλπ) αυτομάτως μέσα από το Jaiku.

Pownce (www.pownce.com)
Ιδιαίτερα ισχυρή micro blogging πλατφόρμα με πολλές δυνατότητες. Έχει χαρακτηριστεί ιδανική για επαγγελματική χρήση, αφού ενσωματώνει λειτουργίες όπως μετάδοση συνδέσμων, αρχείων και ραντεβού. Ακόμα, παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να οργανώνουν τους φίλους σε κατηγορίες και να στέλνουν ομαδικά μηνύματα.

Δοκιμάστε και τις 3 πλατφόρμες και χρησιμοποιήστε όποια (ή όποιες) σας εξυπηρετεί, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Και οι 3 αποτελούν έξυπνες και χρήσιμες λύσεις, ενώ κάθε μία έχει να προσφέρει και κάτι το διαφορετικό.

Από ότι φαίνεται το Micro Blogging ήρθε για να μείνει!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Micro Blogging – Τί είναι; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter