1Απρ

Όμορφα δείγματα τυπογραφίας στο διαδίκτυο

, 1 Απριλίου 2009 | INSPIRATION | 0 Σχόλια

Η επιλογή των γραμματοσειρών που θα αποφασίσετε να προβάλλετε σε μία ιστοσελίδα, αποτελεί βασικό παράγοντα στην σωστή αναγνωσιμότητα της από τους πολυάριθμους επισκέπτες του διαδικτύου. Το μέγεθος, το χρώμα, το είδος του χαρακτήρα που θα χρησιμοποιήσετε στον διαδικτυακό σας τόπο, αντικατοπτρίζει τον τόνο που επιθυμείτε να μεταδώσετε. Ο τρόπος προβολής μέσα από την προοπτική της τυπογραφίας συνθέτει ένα οπτικό πλέγμα που αποστέλλει διαφορετικά ερεθίσματα στον ανθρώπινο νου, αποτυπώνοντας την σημασία του κάθε στοιχείου που αποτελεί την ιστοσελίδα σας.

Για πολύ καιρό η τυπογραφική τέχνη στο διαδίκτυο είχε παγιδευτεί λόγω των τεχνολογικών δεσμεύσεων. Πλέον η τυπογραφία έχει εξελιχτεί και υπάρχουν τεχνολογικές δυνατότητες και εφαρμοσμένες τεχνικές που παρέχουν λύσεις στην προβολή γραμματοσειρών, ξεπερνώντας τα καθιερωμένα web fonts. Ειδικότερα στο μέλλον με την εφαρμογή CSS3 θα μπορεί ο κάθε web designer να προβάλλει τις γραμματοσειρές που επιθυμεί χωρίς τεχνολογικούς φραγμούς και ασυμβατότητες, θέτοντας ένα νέο ορίζοντα στο πεδίο της τυπογραφίας στο διαδίκτυο.

Το Web Design blog σας παρουσιάζει μια σειρά από όμορφα δείγματα εμπνευσμένης τυπογραφίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο blog του Lee Monroe.

thumb1

thumb2

thumb3

thumb5

thumb6

thumb7

thumb8

thumb9

thumb10

thumb11

thumb12

thumb13

thumb14

thumb15

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Όμορφα δείγματα τυπογραφίας στο διαδίκτυο γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter