8Απρ

Δωρεάν online εργαλείο για να ελέγχετε το website που σχεδιάζετε σε διάφορους browsers.

, 8 Απριλίου 2008 | ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ | 0 Σχόλια

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό θέμα είναι η συμβατότητα (cross browser compatibility) μιας web εφαρμογής – ιστοσελίδας με τα προγράμματα πλοήγησης διαδικτύου (browsers). Οι ανάγκες των πελατών και γενικότερα της αγοράς γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, καθιστώντας την πλέον απαραίτητη στη δουλεία του web designer.

Πως μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα – website που σχεδιάζετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε διάφορα προγράμματα για να εγκαταστήσετε προγενέστερους ή άλλου λογισμικού browsers;

Υπάρχει ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο ονομάζεται Browserhots που σας επιτρέπει να δημιουργείτε στιγμιότυπα οθόνης (screen shots) της ιστοσελίδας σας όπως προβάλλονται σε διάφορους browsers. Είναι μια δωρεάν, ανοικτού κώδικα διαδικτυακή υπηρεσία που δημιουργήθηκε από τον Johann C. Rocholl.

Πώς λειτουργεί;

Όταν υποβάλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα προστεθεί στη λίστα εργασιών. Διάφοροι απομακρυσμένοι υπολογιστές θα ανοίξουν την ιστοσελίδα σας στους browsers που έχετε επιλέξει. Μετά θα δημιουργήσουν στιγμιότυπα οθόνης (screen shots) και θα τα «ανεβάσουν» (upload) στον κεντρικό εξυπηρετητή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε «ανεβάσει» την ιστοσελίδα σας ή τα επιθυμητά html style sheets που θέλετε να ελέγξετε στον διακομιστή (server) σας ώστε να μπορεί το Browserhots να λειτουργήσει. Μελετώντας τα στιγμιότυπα μπορείτε να εντοπίσετε τα προβλήματα ασυμβατότητας και να τα διορθώσετε.

Browsershots icon

Για να μην χάνετε το χρόνο σας προτείνουμε πρώτα να ελαχιστοποιήσετε τα λάθη και τις ασυμβατότητες της ιστοσελίδας που σχεδιάζετε με την χρήση DOCTYPE (για validation) και με το Browser Compatibility test του Dreamweaver (διαδεδομένο πρόγραμμα σχεδίασης ιστοσελίδων). Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία μεταβείτε στο Browserhots για τελικό έλεγχο.

Εκτός από το Browserhots υπάρχουν και αντίστοιχα εργαλεία με πληρωμή:

  1. CrossBrowserTesting.com
  2. BROWSERCAM – Cross Browser Compatibility Testing Tools
  3. Litmus
  4. Browsrcamp

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Δωρεάν online εργαλείο για να ελέγχετε το website που σχεδιάζετε σε διάφορους browsers. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter