Σημαντικές πληροφορίες για το Flash και το Seo.
Όλοι γνωρίζουμε τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας Flash σχετικά με το SEO (Search engine optimization) – βελτιστοποίηση θέσεως διαδικτυακού τόπου στους μηχανισμούς αναζήτησης. Πολλοί web designers δεν χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τεχνολογία λόγω αυτού του προβλήματος. Υπάρχουν όμως πλέον τεχνικές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να μπορέσετε να πετύχετε όσο δυνατόν καλύτερο SEO χρησιμοποιώντας Flash.
Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε πληροφορίες και άρθρα που σχετίζονται με το ζήτημα αυτό και μπορούν να σας φέρουν θετικά αποτελέσματα.
How to SEO Flash
Ένα πολύ καλό επεξηγηματικό άρθρο το οποίο αναλύει πώς να βελτιστοποιήσετε μια ιστοσελίδα που είναι σχεδιασμένη με τεχνολογία Flash. Το άρθρο αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο αφού οι σχετικές τεχνικές που προβάλει χρησιμοποιούνται αρκετά.
A Modern Approach to Flash SEO
Σχετικό άρθρο που προβάλει χρήσιμες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.
Making Flash Websites Search Engine Friendly
Μάθετε βήμα βήμα πώς να βελτιστοποιείτε μια ιστοσελίδα που είναι σχεδιασμένη με Flash για τους μηχανισμούς αναζήτησης.
SWFObject
To SWFObject είναι ένα διαδεδομένο Javascript αρχείο που χρησιμοποιείται για να ενσωματώνετε Adobe Flash περιεχόμενο στην ιστοσελίδα που σχεδιάζετε. Είναι η καλύτερη τεχνική που υπάρχει αυτή την στιγμή στο διαδίκτυο.
SWFAddress
Το SWFAddress είναι ένα πρόγραμμα που σας παρέχει deep linking (σύνδεσμος σε επιμέρους σελίδα που περιλαμβάνετε σε μια ιστοσελίδα). Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική τα κουμπιά back και forward στα πρόγραμμα πλοήγησης διαδικτύου λειτουργούν κανονικά.
Για καλύτερο SEO προτείνεται να σχεδιάζετε hybid websites τα οποία είναι ένα μίγμα Flash και (X)HTML ώστε να μπορείτε να πετυχαίνετε υψηλών στόχων SEO με καλύτερα αποτελέσματα. Αν όμως επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε εξ’ ολοκλήρου Flash προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τις παραπάνω τεχνικές για να προσφέρετε στους πελάτες σας ολοκληρωμένες λύσεις.
ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Σημαντικές πληροφορίες για το Flash και το Seo. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.
blAck PR Says: Μαΐου 22, 2008 at 12:44 μμ
Nice.
Giorgos Vareloglou Says: Ιούλιος 2, 2008 at 12:51 μμ
Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε σχέση με τις τεχνολογίες flash και τις μηχανές αναζήτησης:
http://www.mindworks.gr/blog/?p=184
athineos Says: Σεπτέμβριος 30, 2010 at 4:09 μμ
Μια που εξειδικεύεσαι στο SEO, ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές στο τελικό προϊόν που παραλαμβάνει μια μηχανή αναζήτησης μεταξύ μίας πολυσέλιδης html ιστοσελίδας και μιας full flash ιστοσελίδας με μηχανισμό SWFobject, που στις μηχανές αναζήτησης «σερβίρει» την ΙΔΙΑ ακριβώς html πολυσέλιδη ιστοσελίδα.
Σπύρος Παπασπυρόπουλος | Web Professional Says: Οκτώβριος 4, 2010 at 1:36 μμ
Προς Athinaios,
Μπορείς να διαβάσεις ότι χρειάζεσαι σχετικά με το SWFObject πατώντας στον σύνδεσμο που έχουμε αναφέρει παραπάνω στο άρθρο αυτό.
Ευχαριστώ
athineos Says: Οκτώβριος 4, 2010 at 2:55 μμ
Γνωρίζω καλά τις προδιαγραφές το swfobject. Το χρησιμοποιώ πάνω από δύο χρόνια. Η ένστασή μου είχε να κάνει από τη σκοπιά του SEO.
Είτε έχουμε μία html ιστοσελίδα, είτε το swfobject σερβίρει την ίδια html ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης, θα παραλάβουν το ίδιο αρχείο με τα ίδια χαρακτηριστικά. Απλά το swfobject επιτρέπει επιπλέον ο άνθρωπος (όχι η μηχανή αναζήτησης) να βλέπει, αντί της html, μία full flash ιστοσελίδα. Η επιτυχία του εγχειρήματος υπογράφεται από την ίδια την Google και το MIT University που έχει εμπνευστεί το μηχανισμό.
Στο άρθρο νομίζω αδικείται το swfobject από τον όρο «όσο το δυνατόν καλύτερο SEO». Όταν μία flash ιστοσελίδα χρησιμοποιεί swfobject, μπορούμε να μιλάμε για εξομοίωση html χαρακτηριστικών στις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα να έχουν τις ίδιες δυνατότητες SEO.
Σπύρος Παπασπυρόπουλος | Web Professional Says: Οκτώβριος 5, 2010 at 9:05 μμ
Δεν διαφωνούμε μαζί σου, αλλά από την άλλη δεν νομίζουμε πως χρειάζεται και τόσο πολύ ανάλυση επί του θέματος. Χαιρόμαστε βέβαια για την συμμετοχή σου και ελπίζουμε να δεχτούμε και άλλα σχόλια σου στο μέλλον. Καλή συνέχεια.