28Μαρ

Βασική έκδοση του Photoshop διαθέσιμη δωρεάν στο Διαδίκτυο

, 28 Μαρτίου 2008 | GRAPHICS AND DESIGN TOOLS | 2 Σχόλια

H εταιρεία Adobe παρουσίασε σε δοκιμαστική μορφή το Photoshop Express, μια δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία για την ερασιτεχνική επεξεργασία και την online αποθήκευση εικόνων.

Ενώ το Photoshop απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες, η έκδοση Express φιλοδοξεί να προσελκύσει τη νέα γενιά χρηστών που επεξεργάζονται, αποθηκεύουν και μοιράζονται φωτογραφίες μέσω του Παγκόσμιου Ιστού.

Η Adobe, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, υιοθετεί την τελευταία τάση της βιομηχανίας λογισμικού να προσφέρει προγράμματα που τρέχουν στους διακομιστές των ίδιων των εταιρειών, αντί στους υπολογιστές των χρηστών.

Η τάση αυτή, γνωστή με τους όρους «λογισμικό ως υπηρεσία» και «υπολογισμός νέφους», αξιοποιείται ήδη από τη Microsoft και τη Google, μεταξύ άλλων, οι οποίες προσφέρουν για παράδειγμα επεξεργαστές κειμένου που λειτουργούν μέσα από ιστοσελίδες.

Έτσι, όσοι εγγράφονται στην υπηρεσία Express μπορούν να την χρησιμοποιούν από οποιονδήποτε υπολογιστή, λειτουργικό σύστημα ή πρόγραμμα πλοήγησης.

Το Photoshop Express προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 2 Gigabyte και απαιτεί το Flash Player 9.

Η Adobe σχεδιάζει να προσφέρει αργότερα και μια συνδρομητική έκδοση του Express, η οποία θα προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, υπηρεσίες εκτύπωσης και υποστήριξη και για άλλα αρχεία εικόνας εκτός από το .JPG.

Πηγή: in.gr

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Βασική έκδοση του Photoshop διαθέσιμη δωρεάν στο Διαδίκτυο γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter