27Αυγ

Διορθώστε το πρόβλημα του transparent PNG στον ΙΕ 6 με την χρήση του PNG Fix.

, 27 Αυγούστου 2008 | WEB DESIGN - AUTHORING | 4 Σχόλια

Η μέθοδος του PNG Fix αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους τρόπους διόρθωσης του προβλήματος της λανθασμένης προβολής γραφικών/ εικόνων σε μορφή transparent PNG γραφικών στο πρόγραμμα πλοήγησης διαδικτύου IE 6 (Internet Explorer) σήμερα.

 • Τα πλεονεκτήματα που παρέχει είναι πολύ σημαντικά αφού η διαδικασία εφαρμογής του είναι πανεύκολη και τάχιστη.
 • Ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς να καλέσετε κάποια classes ή να χρησιμοποιήσετε εντολές functions.
 • Το βάρος της (Javascript) δεν ξεπερνάει το 1ΚΒ και δουλεύει με γραφικά στο background χωρίς προβλήματα.
 • Λειτουργεί με στοιχεία που έχουν auto width και auto height.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη μέθοδο, αναλυτικότερα:

 1. Αρχικά προσθέστε στο πάνω μέρος του κώδικα του X/HTML αρχείου σας, ακριβώς μετά την εντολή του css τον προβαλλόμενο κώδικα:

  <!–[if lt IE 7]>
  <script type=”text/javascript” src=”unitpngfix.js”></script>
  <![endif]–>

 2. Αντιγράψτε το αρχείο unitpngfix.js και το γραφικό clear.gif στο φάκελο που επιθυμείτε και διορθώστε την διαδρομή (path) στον κώδικα ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σε μορφή zip. Ακόμα μπορείτε να επισκεφθείτε τους δημιουργούς του PNG Fix στο http://labs.unitinteractive.com/unitpngfix.php

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Διορθώστε το πρόβλημα του transparent PNG στον ΙΕ 6 με την χρήση του PNG Fix. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

4 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

  10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
 • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

  Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter