20Φεβ

Βάλτε σε τροχιά ένα movie clip στο Flash με ActionScript 2.0

, 20 Φεβρουαρίου 2009 | FLASH | 0 Σχόλια

Η ΑctionScript είναι η script που χρησιμοποιεί το Flash της Adobe. Με την χρήση της ActionScript ένας web developer μπορεί να διευρύνει τις δυνατότητες του Flash application ή του Flash website που δημιουργεί. Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια τεχνική με την οποία μπορείτε να βάζετε αντικείμενα σε τροχιά γύρω από άλλα.

Βήμα 1

Ανοίξτε ένα καινούργιο αρχείο το οποίο να χρησιμοποιεί ActionScript 2.0.

new-as2-file

Βήμα 2

Δημιουργήστε 2 movie clips στη σκηνή του Flash. Oνομάστε το instance του ενός, earth και το άλλο ονομάστε το satellite.

instance-name

Προσοχή, όταν τα δημιουργείτε, θέστε το σημείο αναφοράς τους στο κέντρο.

create-movie-clips

Όταν αναφερόμαστε στο instance ενός Movie Clip, αναφερόμαστε στο όνομα που δίνουμε στο αντίγραφο του Movie clip που βρίσκεται εκείνη την στιγμή στη σκηνή του Flash. Κάθε φορά που εισάγουμε το ίδιο Movie clip στη σκηνή, δημιουργείται ένα διαφορετικό instance από το ίδιο Movie clip.

Βήμα 3

Επιλέξτε το instance satellite και ανοίξτε το Actions panel (F9 Win ή ALT+F9 Mac). Στο Actions panel επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα:

actionscript

onClipEvent(load){
angle=0//degrees
mainDistance=100//pixels
}
onClipEvent(enterFrame){
angle+=5
xDistance=Math.sin(angle * Math.PI/180)*mainDistance
yDistance=Math.cos(angle * Math.PI/180)*mainDistance
xDisCalculated=_root.earth._x-xDistance
yDisCalculated=_root.earth._y-yDistance
this._x=xDisCalculated
this._y=yDisCalculated
}

Βήμα 4

Κάντε publish το .swf για να δείτε το satellite να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το centre.
Δείτε το παράδειγμα.

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πλανητικό σύστημα, μόνο με ActionScript 2.0

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Βάλτε σε τροχιά ένα movie clip στο Flash με ActionScript 2.0 γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter