15Μάιος

Απλές τεχνικές CSS που κάνουν την δουλεία του web designer ευκολότερη.

, 15 Μαΐου 2008 | WEB DESIGN - AUTHORING | 1 Σχόλιο

Με απλές τεχνικές CSS (Cascading Style Sheets) μπορείτε να διορθώσετε αρκετά θέματα ασυμβατότητας στα διάφορα προγράμματα πλοήγησης διαδικτύου (cross browser issues) και παράλληλα να δώσετε την λεπτομέρεια που επιθυμείτε στην ιστοσελίδα – website που σχεδιάζετε.

Αφαιρέστε τα ενοχλητικά link borders σε γραφικά.

img { border: 0; }

Κεντράρετε block elements οριζόντια

margin:0 auto;

Αφαιρέστε το κάθετο textarea scrollbar στον IE

textarea{
overflow:auto;
}

Αποτρέψτε συνδέσμους να χωρίζονται σε άλλη γραμμή.

a{
white-space:nowrap;
}

Κεντράρετε το website σας με divs (layers)

body {
text-align: center;
margin: 0px;
}

#container {
text-align: left;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
}

ή

body {
margin: 0px;
}

#container {
margin:0px auto;
}

Μόνιμη εμφάνιση του Firefox scrollbar.

html{
overflow:-moz-scrollbars-vertical;
}

Κεντράροντας με line height

div{
height:100px;
}
div *{
margin:0;
}
div p{
line-height:100px;
}

Δείτε το Παράδειγμα

Σε μελλοντικό άρθρο θα δείξουμε πως μπορείτε με την χρήση CSS να βάλετε φόντο (background) στην ιστοσελίδα σας. Θα αναλύσουμε διάφορους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με παραδείγματα ώστε να δημιουργήσετε designs που να ξεχωρίζουν.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Απλές τεχνικές CSS που κάνουν την δουλεία του web designer ευκολότερη. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter