8Οκτ

Ο ρόλος της ηλικίας στο SEO

, 8 Οκτωβρίου 2008 | VARIOUS SEO TIPS | 0 Σχόλια

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο Search Engine Optimization (SEO), είναι η ηλικία. Σύμφωνα με τον Nick Stamoulis του Search Engine Optimization Journal, οι ηλικίες 5 διαφορετικών σημείων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη θέση τοποθέτησης ενός domain στα Search Engine Results Positions (SERPs). Οι ηλικίες αυτές είναι:

Η ηλικία του Domain
Όσο πιο μεγάλο είναι ένα Domain name σε ηλικία, τόσο πιο αξιόπιστο θεωρείται από τις μηχανές αναζήτησης. Ο λόγος είναι απλός. Ένα domain name που είναι καταχωρημένο π.χ. μόνο για ένα χρόνο και είναι καταχωρημένο για πρώτη φορά, θεωρείται ύποπτο ως domain για χρήση σε spam site. Κάθε φορά που ένα domain name ανανεώνεται και φαίνεται πως χρησιμοποιείται για κανονικούς σκοπούς, αποδεικνύει πως ανήκει σε κάποιο σοβαρό άνθρωπο ή εταιρία, οπότε γίνεται ολοένα και πιο αξιόπιστο.

Η ηλικία του website
Ένα domain name μπορεί κατά καιρούς να φιλοξενήσει διάφορα websites. Οπότε, μπορεί το domain name webdesignblog.gr να φιλοξενεί σήμερα ένα Blog για το Internet, το Web Design και το SEO, αλλά στο μέλλον να φιλοξενεί ένα άλλο Blog το οποίο να είναι ένα gallery με Web Designs. Κάθε φορά που αλλάζει το website σε ένα domain, η ηλικία του website επανεξετάζεται και αναθεωρείται η αξιοπιστία του.

Η ηλικία της κάθε σελίδας
Όσο πιο παλιά είναι μια ιστοσελίδα ενός διαδικτυακού τόπου, τόσο πιο αξιόπιστη θεωρείται από τις μηχανές αναζήτησης. Κάθε website αποτελείται από πολλές σελίδες. Αυτές που υπάρχουν τον περισσότερο καιρό, δηλαδή έχουν την μεγαλύτερη ηλικία, είναι και εκείνες που έχουν μεγαλύτερη δύναμη στα SERPs.

Η ηλικία ενός συνδέσμου
Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζεται και η σημασία ενός συνδέσμου. Όσο πιο παλιός είναι ένας σύνδεσμος, τόσο πιο αξιόπιστος θεωρείται.

Η ηλικία των σελίδων με τους εισερχόμενους συνδέσμους.
Η τελευταία ηλικία που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο SEO ενός website ή blog, δεν προέρχεται από τον ίδιο τον διαδικτυακό, τόπο αλλά από τους διαδικτυακούς εκείνους τόπους που συνδέονται με Link προς τον δικό σας. Όσο πιο παλιός και σταθερός είναι ένας σύνδεσμος από το (x) website προς το δικό σας, τόσο το καλύτερο για εσάς. Ένας παλιός εισερχόμενος σύνδεσμος από ένα αξιόπιστο website είναι πολύ καλό βοήθημα για καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Αν και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται τα παραπάνω, είναι σίγουρο πως υπολογίζονται από τους αλγόριθμους των μηχανών κάθε φορά που αυτές επισκέπτονται και αξιολογούν τις σελίδες σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ο ρόλος της ηλικίας στο SEO γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter