8Σεπ

Twitter – μέρος 6ο. Twitter applications. Εφαρμογές που σας φέρνουν πιο “κοντά” στο Twitter

, 8 Σεπτεμβρίου 2008 | SOCIAL NETWORKING | 2 Σχόλια

Στο προηγούμενο άρθρο μας Twitter – μέρος 5ο. Τρόποι καλής συμπεριφοράς στο twitter το www.webdesignblog.gr, παρουσίασε τι επιτρέπεται και τι όχι, κατά τη διάρκεια που ανταλλάσσετε Tweets με φίλους και γνωστούς σας. Στο σημερινό άρθρο, θα γνωρίσουμε μερικά websites και εφαρμογές, οι οποίες μας φέρνουν πιο κοντά στο Twitter. Τα συγκεκριμένα sites/εφαρμογές, ολοκληρώνουν κάποιες ελλείψεις που ίσως έχετε νιώσει ότι υπάρχουν στην γνωστή Micro Blogging πλατφόρμα.

1. Μηχανές αναζήτησης για το Twitter
Σας έχει συμβεί να θέλετε να βρείτε κάτι στο twitter, είτε κάτι που είχατε πει εσείς ή κάποιος άλλος παλιότερα, αλλά η μηχανή αναζήτησης που σας προσφέρει το twitter δεν σας καλύπτει;
Οι παρακάτω επιλογές ίσως σας φανούν χρήσιμες:

Tweet Scan

Twellow

Twit Dir

Twitter Search

Twitter Troll

2. Στατιστικές μετρήσεις για το Twitter
Κάποιες φορές ίσως χρειαστείτε πληροφορίες για εσάς ή κάποιον άλλο χρήστη του Twitter που δεν είναι εύκολο να βρείτε μέσω της ίδιας της εφαρμογής του Twitter. Για να ικανοποιηθούν τέτοιες ανάγκες υπάρχουν τα παρακάτω Twitter Statistics websites:

TweetStats

TweetRush

3. Εργαλεία αναζήτησης URL
Εάν έχετε προωθήσει στο twitter ένα URL και θέλετε να δείτε πόσες φορές αυτό έγινε retweet ή απλά αναφέρθηκε από άλλους χρήστες, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παρακάτω εφαρμογές:

TweetBurner

TwitBuzz

Twitt(url)y

4. Εργαλεία που σας επιτρέπουν να μοιράζεστε φωτογραφίες μέσω Twitter
Βγάλατε κάποια φωτογραφία και θέλετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους ή τους συνεργάτες σας στο Twitter; Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις παρακάτω δωρεάν υπηρεσίες και να ανεβάσετε όσες φωτογραφίες θέλετε.

TwitPic

Moby Picture

SnapTweet

5. Εφαρμογές αναζήτησης φίλων
Εάν επιθυμείτε να μεγαλώσετε τη λίστα με τους followers σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο και να ψάξετε σιγά σιγά σε όλο το twitter, ή απλά να βοηθηθείτε από τα παρακάτω sites:

TwitterAdder

Twubble

6. Μεταφορά RSS σε Twitter post
Εάν έχετε blog ή website με υποστήριξη RSS και θέλετε να παρουσιάζετε τα RSS σας στο Twitter, δεν έχετε παρά να γραφτείτε σε μια από τις παρακάτω on line rss to twitter εφαρμογές:

TwitterFeed

RSS2Twitter

7. Location based εφαρμογές
Θέλετε να δείτε από ποιο σημείο πάνω στον παγκόσμιο χάρτη κάνουν tweet οι φίλοι και οι γνωστοί σας? Θέλετε να δείτε πόσοι Twitters υπάρχουν γύρω σας; Δοκιμάστε τις παρακάτω εφαρμογές:

Twittervision

TwitterLocal

8. Desktop εφαρμογές
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο Twitter χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το Browser σας. Λειτουργώντας περίπου σαν IM (Instant Messengers) σάς δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχετε τα Micro posts σας εύκολα και γρήγορα από ένα φιλικό περιβάλλον:

Twhirl

Snitter

Tweetr

Twitteroo

Twitterrific (Mac only)


Υπάρχει μια τεράστια λίστα με websites και εφαρμογές που μπορούν να ομορφύνουν την twitter εμπειρία σας. Αν επισκεφτείτε το http://twitter.pbwiki.com/Apps θα ανακαλύψετε τα περισσότερα από αυτά.

Στο επόμενο άρθρο σχετικά με το Twitter, θα παρουσιάσουμε τις χρήσεις του twitter και πώς μπορείτε να τις εκμεταλευτείτε ώστε να προωθήσετε τα άρθρα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Twitter – μέρος 6ο. Twitter applications. Εφαρμογές που σας φέρνουν πιο “κοντά” στο Twitter γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter