12Νοέ

Ψάχνετε κάποιον; Δοκιμάστε το 123people.com

, 12 Νοεμβρίου 2008 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 1 Σχόλιο

Το 123people.com είναι μια μηχανή αναζήτησης η οποία δεν έχει δικό της αλγόριθμο αναζήτησης όπως το Google, αλλά δανείζεται τα αποτελέσματα από άλλα Search Engines και τα παρουσιάζει ομαδικά. Το 123people.com έχει σαν στόχο να σας βοηθήσει να αναζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με κάποιο άτομο. Με την άνθηση των Social Media, αυτή η ιδιαίτερη μηχανή αναζήτησης θα σας φανεί χρήσιμη.

Αν π.χ. επισκεφτείτε την σελίδα αναζήτησης και εισάγετε το όνομά μου, Spyros Papaspyropoulos, θα δείτε ότι το 123people.com θα σας παρουσιάσει μια σειρά από πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπό μου. Συγκεκριμένα την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τα αποτελέσματα δείχνουν 25 links, 18 εικόνες, 5 προφίλ σε Social Networks, 1 email, 19 συμμετοχές σε blogs και 1 έγγραφο. Σίγουρα αυτή η εικόνα δεν αναλογεί στην πραγματικότητα γιατί υπάρχουν πολλές περισσότερες σελίδες που αναφέρονται σε όλους τους “Spyros Papaspyropoulos” που υπάρχουν στο διαδίκτυο, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι μια καλή αρχή για να μάθει κάποιος μερικές πληροφορίες για ένα άτομο.

Κάναμε μερικές δοκιμές με μερικά τυχαία γνωστά ονόματα. Το Web Design Blog, δεν έχει καμία σχέση με τα παρακάτω άτομα, απλά έχει χρησιμοποιήσει τα ονόματά τους σαν παραδείγματα, λόγω της μεγάλης τους φήμης. Πατήστε στο κάθε όνομα να δείτε τα αποτελέσματα που επέστρεψε το 123people.com, έχει ενδιαφέρον:

Ίσως στο μέλλον το 123people.com καταφέρει να συλλέγει τα αποτελέσματα με ακόμα πιο θεαματικό τρόπο και να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση ατόμων που σας ενδιαφέρουν. Μέχρι τότε, μπορείτε να ζητάτε από τη μηχανή να σας ενημερώνει κάθε φορά που παρουσιάζεται μια καινούργια πληροφορία σχετικά με τα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν με την χρήση RSS Feeds.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ψάχνετε κάποιον; Δοκιμάστε το 123people.com γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter