2Απρ

Γράφοντας valid XHTML με Flash (swf) στην ιστοσελίδα σας.

, 2 Απριλίου 2008 | HOT POSTS, WEB DESIGN - AUTHORING | 2 Σχόλια

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έχει προβληματίσει και απασχολεί τους web designers παγκοσμίως είναι η μη έγκυρη (not valid) ενσωμάτωση των Flash Objects (swf) με το κώδικα του Dreamweaver. Δυστυχώς ο κώδικας που δημιουργείται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδίασης και κατασκευής ιστοσελίδων δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με το W3C.

Το άρθρο θα σας εξηγήσει ένα καλό και εύχρηστο τρόπο να χρησιμοποιείτε Flash Objects (swf) με έγκυρο κώδικα XHMTL. Αναλυτικότερα:

<– ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ DREAMWEAVER –>

<object classid=”clssid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″ codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0″ width=”100″ height=”100″>
<param name=”movie” value=”name_of_flash.swf” />
<param name=”quality” value=”high” />
<embed src=”name_of_flash.swf” quality=”high” pluginspage=”http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash” type=”application/x-shockwave-flash” width=”100″ height=”100″></embed>
</object>

<– ΕΓΚΥΡΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (VALID CODE) ΜΕ XHTML (transitional) –>

<object type=”application/x-shockwave-flash” codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0″
data=”name_of_flash.swf”
width=”100″ height=”100″>
<param name=”movie” value=”name_of_flash.swf” />
<param name=”quality” value=”high”/>
</object>

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Αφαιρούμε το embed -tag, το οποίο δεν χρειάζεται και δεν είναι έγκυρο (valid) σύμφωνα με το W3C.
  2. Αντικαθιστούμε το classid που ενημερώνει τον Internet Explorer πιο player να ενεργοποιήσει με το type=”application/x-shockwave-flash”, το οποίο ουσιαστικά κάνει την ίδια δουλειά.
  3. To codebase attribute είναι προαιρετικό.
  4. Προσθέτουμε το: data-element, το οποίο οδηγεί τον Mozilla και τον Opera στο αρχείο που βρίσκεται στον διακομιστή μας (para-element δεν λειτουργεί για τον Mozilla και Opera).

Ολοκληρώνοντας την διαδικασία το Flash (swf) είναι πλέον έγκυρο (valid) και η ιστοσελίδα μας πληρεί τις προϋποθέσεις για το W3C.

Πηγή πληροφορίας είναι το άρθρο του Drew McLellan.

Εάν δεν σας ικανοποιεί ο παραπάνω τρόπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική λύση του SWFObject 2.0 που είναι valid με Strict Doctype αλλά είναι πιο χρονοβόρα και χρησιμοποιεί JavaScript.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Γράφοντας valid XHTML με Flash (swf) στην ιστοσελίδα σας. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter