17Ιούν

Web Design Trends 2008

, 17 Ιουνίου 2008 | WEBSITE TIPS | 3 Σχόλια

Σύμφωνα με το www.webdesignerwall.com οι τάσεις (Trends) που έχουν διαμορφωθεί για το 2008 είναι παρόμοιες με τις περσινές με ακόμα πιο έντονα στοιχεία.

Έτσι, και για φέτος είναι IN (πάλι) να χρησιμοποιείτε στοιχεία που κάνουν το εικαστικό σας να φαίνεται φτιαγμένο με το χέρι, φυσικό, όχι τετραγωνισμένο και γυαλιστερό. Στοιχεία όπως, σκίτσα με μολύβι, χειρόγραφες σημειώσεις, κάρτες , υδατογραφίες, κολλάζ, script γραμματοσειρές, grungy στοιχεία και πιτσιλίσματα από μελάνι ή μπογιά κλπ. Σημαντική παρουσία επίσης κάνουν τα sites που έχουν Ρετρό στοιχεία, αυτά δηλ. που έχουν ένα “χαρακτήρα” μιας παλαιότερης εποχής. Το χρησιμοποιημένο (used) και το φθαρμένο, είναι επίσης στοιχεία που δείχνουν την τάση της εποχής στο web design.

Οι παραπάνω τάσεις βέβαια, δεν μπορούν να εφαρμοστούν παντού. Κάθε πελάτης έχει τη δική του ταυτότητα και μερικές φορές αυτή δεν μπορεί να “παντρευτεί” με το νέο ρέυμα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το website της Apple το οποίο αν και δεν ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, δεν παύει να είναι ένα αντικειμενικά όμορφο website.

Επομένως, μπορείτε να δανειστείτε μικρά στοιχεία και να τα προσαρμόσετε στο σοβαρό, γυαλιστερό και τετραγωνισμένο design σας, δίνοντάς του έτσι μια ξεχωριστή πινελιά, ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Το Best Web Gallery έχει δημιουργήσει μια λίστα με 82 websites που ξεχωρίζουν για τη χρήση των τεχνικών που προαναφέραμε. Αυτά είναι χωρισμένα σε κατηγορίες:

Ρετρό

ernesthemingwaycollection.comnymoon.com

jeffsarmiento.commacsbeer.com

coalmarchwhoisjengordon

redblusingularityconcepts

theoldstatepainisgood

freelenzlegendaryaircraft

fortysevenmediacakephp

Χειρόγραφες σημειώσεις και συνδετήρες

smtickviget

pointofeadverturehere

revolutiondrivingtuitionadvance

falletondigital

notyouraveragejoehomedesignfind

onwiredchemistryrecruitment

Grungy

mattmarkhadley

jessestephenssubdued

sundancesaintgregorys

dirtyprettythingsbandbasmatitree

edgepointchurchdaninko

Πιτσιλίσματα από μελάνι ή μπογιά

olliekav pointlessramblings

raduceuca pixele

timkadlec alisa

Υδατογραφίες

άνοιξη εμπνεύσει

dailycandy billyhughes

Κολάζ

brunetgarcia freepeople

tnvacation artgeex

thewombats designspongeonline

Ζωγραφιές και χειρόγραφες γραμματοσειρές

njrebel davebarnes

satsu bootb

bnweiss threadless

kevinjohngomez ryandownie

mccoy catalyststudios

Μεγάλες γραμματοσειρές

rediswhite ijsfontein

darkmotion bienbienbien

Script γραμματοσειρές

darasgarden hotmeteor

onehorseshy collectiveidea

Ξύλινο στοιχείο

komodomediathethingswemake

45royalecandesprojects

davidhellmannbooktagger

Ζιγκ Ζαγκ σχέδια

jengermann modernoprometeo

ewedding uppercasegallery

donttrustthisguy grapefruitgraphics

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Web Design Trends 2008 γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter