10Σεπ

Χρήσιμα cheat sheets για Web Designers – Μέρος 1ο

, 10 Σεπτεμβρίου 2008 | RESOURCES | 0 Σχόλια

Σε προηγούμενο άρθρο, WordPress Cheat Sheets είχαμε παρουσιάσει μια σειρά από Cheat Sheets ειδικά για WordPress. Σήμερα θα σας παραθέσουμε μια λίστα με επιλεγμένα Cheat Sheets ή όπως αλλιώς λέγονται Reference Cards, που είδαμε στο http://sixrevisions.com. Έχουν σχέση με το Web Design και αναφέρονται στις πιο γνωστές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή ενός Web project. Στη συνέχεια, λοιπόν, θα δείτε βοηθητικές κάρτες για Photoshop, Χρωματικές παλέτες, Γραμματοσειρές, Dreamweaver, Browsers, κ.α.

Εκτός από σημαντικά βοηθήματα τα Cheat Sheets μπορούν να γίνουν και πρακτικά διακοσμητικά στοιχεία στο desktop σας, για καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση στην πληροφορία που θέλετε.

Photoshop

Photoshop CS3 Keyboard Shortcuts Cheat Sheet

Downloads: PDF (Windows), PDF (Mac)

Keys for using the Layers palette (HTML)

Photoshop Toolbox Reference (HTML)

Photoshop Lasso Tool Cheatsheet

Download: PDF

Photoshop Brush Tool Cheatsheet

Download: PDF

Color

RGB Hex Colour Chart

Downloads: PDF, PNG

Color Reference Guide (PDF)

Web Designer Color Reference Hexagon Mouse Pad

Download: GIF

Web Safe Color Chart (HTML)

Hexidecimal Color Chart (HTML)

The Browser Safe Colors (HTML)

Typography

VisiBone Font Card

Download: GIF

Common fonts to all versions of Windows & Mac equivalents (HTML)

Mixing Typefaces (PDF)

Τέλος πρώτου μέρους.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Χρήσιμα cheat sheets για Web Designers – Μέρος 1ο γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter