30Οκτ

Twitter: Ποιοι είναι φίλοι σας και ποιοι όχι;

, 30 Οκτωβρίου 2008 | SOCIAL NETWORKING | 5 Σχόλια

Το Web Design Blog ανακάλυψε μερικά νέα Twitter applications (twitter related websites) τα οποία θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στους φανατικούς Twitterάδες οι οποίοι θέλουν να έχουν μια πιο σφαιρική άποψη των κινήσεων των twitter συνδέσμων τους και της κατάστασης των twitter σχέσεών τους με αυτούς.

Σε προηγούμενο άρθρο «Twitter – μέρος 5ο. Τρόποι καλής συμπεριφοράς στο twitter», είχαμε αναλύσει μερικά από τα σημεία στα οποία αξίζει ένας twitter user να δίνει λίγο περισσότερο προσοχή, ώστε να έχει καλούς τρόπους συμπεριφοράς. Κάτι που δεν είχαμε αναφέρει τότε, ίσως γιατί δεν ήταν ακόμα της μόδας, ήταν το φαινόμενο του αναπάντεχου UnFollow το οποίο κάνει κάποιον να αναρωτηθεί τι είπε λάθος και γιατί ο τάδε «φίλος» τον διέγραψε από την λίστα φίλων του.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικά Twitter applications τα οποία θα σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα των πραγμάτων. Θα σας βοηθήσουν να δείτε ποιοι σας κάνουν follow και ποιοι όχι, ποιους δεν κάνετε εσείς follow ενώ θα έπρεπε και τέλος, ποιοι δεν σας κάνουν follow ενώ νομίζατε ότι σας κάνουν. Με λίγα λόγια θα μάθετε τα πάντα για τις… σχέσεις σας!

Twitter Karma


Το Twitter Karma, σας δίνει την δυνατότητα να δείτε ποιοι σας κάνουν follow και ποιοι από τους χρήστες που κάνετε εσείς follow είναι επίσης φίλοι σας και ποιοι όχι. Αφού εισάγετε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό σας, θα εμφανιστεί μια σελίδα με όλους τους χρήστες που έχουν σχέση με το username σας και δίπλα τους θα φανεί και η σχέση που έχετε μαζί τους. Οπότε τα πιθανά σενάρια που θα δείτε σαν «είδος σχέσης» είναι τα εξής:

  1. Σας κάνει follow και τον κάνετε follow
  2. Σας κάνει follow και δεν τον κάνετε follow
  3. Τον κάνετε follow και δεν σας κάνει follow

Αφού δείτε τις σχέσεις σας αναλυτικά, θα μπορέσετε στην συνέχεια επιλέγοντας τους χρήστες που θέλετε και αξιοποιώντας τα κουμπιά στο τέλος της σελίδας, να κάνετε μαζικό Follow, UnFollow και Block.

FriendorFollow


Ένα παρόμοιο twitter application είναι και το FriendorFollow. Αν και παρουσιάζει τα ίδια δεδομένα με το Twitter Karma, δεν προσφέρει δυνατότητες μαζικής διαχείρισης των σχέσεών σας. Για να διαχειριστείτε τα στοιχεία σας θα πρέπει να μεταβείτε στο Twitter.

Qwitter


Το Qwitter είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Twitter application γιατί αυτό που κάνει, είναι να σας ενημερώνει για το ποιος «φίλος» σάς διέγραψε από φίλο του και κυρίως, ύστερα από ποιο Tweet σας. Έτσι π.χ. αν ο χρήστης @τάδε σας κάνει UnFollow αφού κάνατε ένα σχόλιο στο Twitter, θα το δείτε και θα μπορέσετε να ενεργήσετε ανάλογα ώστε να διατηρήσετε την σχέση σας ή όχι. Δυστυχώς το Qwitter είναι ρεαλιστικό εργαλείο και η ενημέρωση είναι άμεση, οπότε αν κάποιος είναι συναισθηματικά δεμένος με τους follower του, καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσει για να μην απογοητευτεί.

TwitterSnooze


Το TwitterSnooze είναι πολύ χρήσιμο! Είναι σίγουρο ότι κάποιος που κάνετε follow, μερικές μέρες μπορεί να κάνει περισσότερο tweet από όσο θα θέλατε (σε βαθμό SPAM) και ο μόνος τρόπος για να μην σας βομβαρδίζει με τα tweets του είναι δυστυχώς η διαγραφή. Το φαινόμενο αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο αν χρησιμοποιείτε και κάποια client εφαρμογή όπως το Twhirl ή το Snitter. Ευτυχώς το TwitterSnooze διευκολύνει την κατάσταση και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε UnFollow μόνο προσωρινά κάποιον. Έτσι, δεν χάνετε την μόνιμη επαφή σας με τον user που spamάρει, αλλά έχετε την ησυχία σας για το διάστημα που εσείς θέλετε. Βέβαια, το TwitterSnooze δεν μπορεί να εμποδίζει τα notifications τόσο του Twitter όσο και του Qwitter, οπότε κάθε σας κίνηση, έστω και προσωρινή, θα φανεί στους φίλους σας και ίσως δημιουργήσει θέματα.

Επίλογος

Οι σχέσεις σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον κοινωνικού χαρακτήρα είναι πολύ σημαντικές στην επίτευξη υγιούς διαλόγου και επισύναψης γνωριμιών και συνεργασιών ακόμη και στον μη εικονικό κόσμο. Με τη σωστή διαχείρισή τους, μπορείτε να καταφέρετε πολλά. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως επειδή είναι εικονικές σχέσεις (στην αρχή) δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικές.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Twitter: Ποιοι είναι φίλοι σας και ποιοι όχι; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

5 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter