19Μαρ

10 δωρεάν Open Source Web Forums

, 19 Μαρτίου 2009 | Uncategorized | 2 Σχόλια

Για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός ευρύτερου επικοινωνιακού σχεδίου, κάποιοι πελάτες σας ίσως σας ζητήσουν να τους στήσετε ένα Forum (http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_forum). Τα Forum θεωρούνται αποτελεσματικά επικοινωνιακά εργαλεία, τα οποία προσφέρουν πολύ καλό έλεγχο στους διαχειριστές τους. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την αναγγελία ειδήσεων και ιδεών και τη συζήτηση αυτών, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων. Θεωρούνται ως οι πρώτες μορφές Social Media στο διαδίκτυο, καθώς το πρώτο web Forum εμφανίστηκε το 1996.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα Forum που συνοδεύει εταιρικό website, είναι ένα Forum τεχνικής υποστήριξης, στο οποίο μπορούν οι χρήστες (πελάτες) του ιδιοκτήτη του Forum να ρωτούν περί τεχνικών θεμάτων και προβλημάτων.

Σήμερα, το Web Design Blog, θα σας παρουσιάσει μια λίστα από 10 Open Source Forums τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που σας ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους πελάτες σας. Όπως κάθε Open Source λύση, όλα τα παρακάτω Forums διανέμονται δωρεάν. Οι περιγραφές που δίνονται παρακάτω, είναι μεταφρασμένες από τα website των κατασκευαστών. Η σειρά προβολής είναι εντελώς τυχαία.

phpBB

http://www.phpbb.com/

phpbb

Από το έτος 2000, τότε που πρωτο-δημιουργήθηκε το phpBB, η γνωστή αυτή πλατφόρμα Forum, έχει υπάρξει η πιο διαδεδομένη και πολυ-χρησιμοποιημένη Open Source λύση. Το phpBB, διακρίνεται για την ευκολία χρήσης του διαχειριστικού του και την πολύ εύκολη και γρήγορη εγκατάστασή του.

SMF

http://www.simplemachines.org/

smf

Το SMF ή όπως αλλιώς λέγεται Simple Machines Forum, είναι ένα δωρεάν λογισμικό για Forums, επαγγελματικού επιπέδου, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας on line χώρο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Είναι γραμμένο σε pHp/MySQL και ξεχωρίζει για την πολύ καλή του ικανότητα να επικοινωνεί με το βασικό website σας.

PunBB

http://punbb.informer.com/

pubbb

Μια λύση ελαφριά, γρήγορη και απλή. Ο πυρήνας του PunBB Forum, αποτελεί μια βάση πάνω στον οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορες επιπρόσθετες λειτουργίες. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ένα customized Forum, ειδικά στα μέτρα σας.

Heikos Forum

http://forum.sheila-heiko.de/forum/

heikosforum

Ένα php Forum, το οποίο λειτουργεί με τη μορφή Threaded layout.

Vanilla

http://www.getvanilla.com/

vanilla

Το Vanilla είναι ένα δωρεάν Open Source Forum το οποίο είναι δημιουργημένο σύμφωνα με τα Web Standards, υποστηρίζει πολλές γλώσσες και είναι πλήρως επεκτάσιμο και αναβαθμίσιμο.

UseBB

http://www.usebb.net/

usebb

Σχεδιασμένο με βάση την χρηστικότητα (Usability) και την απλότητα (Simplicity), το UseBB, αποτελεί μια πολύ καλή και ελαφριά λύση για δημιουργία Forums.

AEF

http://www.anelectron.com/

aef

Το Advanced Electron Forum ή αλλιώς AEF, είναι ένα δωρεάν Forum το οποίο έχει δημιουργηθεί με php και MySQL. Το AEF έχει απλό στη χρήση διαχειριστικό περιβάλλον και η εγκατάστασή του σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι πανεύκολη. Το AEF υποστηρίζει Themes.

YetAnotherForum

http://www.yetanotherforum.net/

yaf

Το YetAnotherForum, είναι μια Open Source λύση, γραμμένη σε C#, η οποία εγκαθίσταται σε Microsoft SQL server με ASP.NET v2.0. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το YAF είναι αρκετά ασφαλές και σταθερό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παραγωγικό εργαλείο.

YaBB

http://www.yabbforum.com/

yabb

Γραμμένο σε Pearl, το YaBB, είναι ένα δωρεάν, Οpen Source λογισμικό για δημιουργία Forums.

IceBB

http://icebb.net/

icebb

Το IceBB αποτελεί μια ισχυρή λύση, δωρεάν Open Source λύση, γραμμένη σε php και MySQL. Χαρακτηριστικό του IceBB είναι ο καθαρός του κώδικας και το ισχυρό του διαχειριστικό περιβάλλον, το οποίο σας δίνει πολλές δυνατότητες. Το IceBB έχει πολλές επιλογές τις οποίες μπορείτε να δείτε στο website της εφαρμογής.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 10 δωρεάν Open Source Web Forums γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter