25Φεβ

10 + 1 Εργαλεία Στατιστικών (Analytics)

, 25 Φεβρουαρίου 2011 | ANALYTICS | 1 Σχόλιο

Μπορεί να υποστηριχτεί πως τα Google Analytics έχουν γίνει το πλέον καθιερωμένο εργαλείο στατιστικών ενός διαδικτυακού τόπου. Ο λόγος είναι γιατί παρέχουν αναλυτικά στατιστικά σε μεγάλο βάθος, χωρίς κόστος. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία η οποία όχι μόνο συναγωνίζεται άλλα αντίστοιχα εμπορικά πακέτα αλλά πολλές φορές τα ξεπερνάει.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει πως επειδή τα Google Analytics είναι client side statistics (δουλεύουν με την εγκατάσταση κάποιου script στην ίδια την σελίδα) δεν προσφέρουν την ακρίβεια που προσφέρουν μερικές άλλες λύσεις. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν analytics που αξίζουν να σημειωθούν και να δοκιμαστούν. Ακόμα και εμπορικά πακέτα τα οποία δεν είναι δωρεάν. Πολλά από αυτά είναι client side όπως τα Google Analytics αλλά παρ’ όλα αυτά αξίζουν να αναφερθούν.

To WDB σας παρουσιάζει μια λίστα από 10 + 1 Analytics Tools τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε. Το +1 είναι τα ίδια τα Google Analytics.

Google Analytics

Σύνδεσμος: http://www.google.com/analytics
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

Piwik

Σύνδεσμος: http://piwik.org/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

Webalizer

Σύνδεσμος: http://www.mrunix.net/webalizer/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

AWStats

Σύνδεσμος: http://awstats.sourceforge.net/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

GoSquared’s LiveStats

Σύνδεσμος: http://www.gosquared.com/
Κόστος: Από $9.99/μήνα

Woopra

Σύνδεσμος: http://www.woopra.com
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ για το απλό πακέτο. Το αμέσως ακριβότερο βήμα αρχίζει από $4.95/μήνα.

Clicky

Σύνδεσμος: http://getclicky.com/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ για το απλό πακέτο. Το αμέσως ακριβότερο βήμα αρχίζει από $4.99/μήνα.

Yahoo! Web Analytics

Σύνδεσμος: http://web.analytics.yahoo.com/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ. Χρήση μόνο για Yahoo! Affiliated χρήστες.

Click Tale

Σύνδεσμος: http://www.clicktale.com/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ για το απλό πακέτο. Το αμέσως ακριβότερο βήμα αρχίζει από $99/μήνα.

Mint

Σύνδεσμος: http://haveamint.com/
Κόστος: $30/website

Adobe Online Marketing Suite

Σύνδεσμος: http://www.omniture.com/en/
Κόστος: Κατόπιν επικοινωνίας με την Adobe

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 10 + 1 Εργαλεία Στατιστικών (Analytics) γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter