25Φεβ

10 + 1 Εργαλεία Στατιστικών (Analytics)

, 25 Φεβρουαρίου 2011 | ANALYTICS | 2 Σχόλια

Μπορεί να υποστηριχτεί πως τα Google Analytics έχουν γίνει το πλέον καθιερωμένο εργαλείο στατιστικών ενός διαδικτυακού τόπου. Ο λόγος είναι γιατί παρέχουν αναλυτικά στατιστικά σε μεγάλο βάθος, χωρίς κόστος. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία η οποία όχι μόνο συναγωνίζεται άλλα αντίστοιχα εμπορικά πακέτα αλλά πολλές φορές τα ξεπερνάει.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει πως επειδή τα Google Analytics είναι client side statistics (δουλεύουν με την εγκατάσταση κάποιου script στην ίδια την σελίδα) δεν προσφέρουν την ακρίβεια που προσφέρουν μερικές άλλες λύσεις. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν analytics που αξίζουν να σημειωθούν και να δοκιμαστούν. Ακόμα και εμπορικά πακέτα τα οποία δεν είναι δωρεάν. Πολλά από αυτά είναι client side όπως τα Google Analytics αλλά παρ’ όλα αυτά αξίζουν να αναφερθούν.

To WDB σας παρουσιάζει μια λίστα από 10 + 1 Analytics Tools τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε. Το +1 είναι τα ίδια τα Google Analytics.

Google Analytics

Σύνδεσμος: http://www.google.com/analytics
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

Piwik

Σύνδεσμος: http://piwik.org/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

Webalizer

Σύνδεσμος: http://www.mrunix.net/webalizer/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

AWStats

Σύνδεσμος: http://awstats.sourceforge.net/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

GoSquared’s LiveStats

Σύνδεσμος: http://www.gosquared.com/
Κόστος: Από $9.99/μήνα

Woopra

Σύνδεσμος: http://www.woopra.com
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ για το απλό πακέτο. Το αμέσως ακριβότερο βήμα αρχίζει από $4.95/μήνα.

Clicky

Σύνδεσμος: http://getclicky.com/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ για το απλό πακέτο. Το αμέσως ακριβότερο βήμα αρχίζει από $4.99/μήνα.

Yahoo! Web Analytics

Σύνδεσμος: http://web.analytics.yahoo.com/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ. Χρήση μόνο για Yahoo! Affiliated χρήστες.

Click Tale

Σύνδεσμος: http://www.clicktale.com/
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ για το απλό πακέτο. Το αμέσως ακριβότερο βήμα αρχίζει από $99/μήνα.

Mint

Σύνδεσμος: http://haveamint.com/
Κόστος: $30/website

Adobe Online Marketing Suite

Σύνδεσμος: http://www.omniture.com/en/
Κόστος: Κατόπιν επικοινωνίας με την Adobe

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 10 + 1 Εργαλεία Στατιστικών (Analytics) γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter