19Ιούν

17 εργαλεία Search Engine Optimization Analytics

, 19 Ιουνίου 2008 | ANALYTICS | 2 Σχόλια

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό Post με τίτλο Search Engine Optimization Analytics, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ενός επαγγελματία του Internet είναι τα Search Engine Optimization Analytics. Δυστυχώς, όμως υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες διαδικτυακών τόπων ή web masters (διαχειριστές) που είτε δεν τα χρησιμοποιούν, είτε δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή όσον αφορά ποιο Search Engine Optimization Analytic εργαλείο να χρησιμοποιήσουν. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά που αναφέραμε χθες και δοκιμάζοντας τις παρακάτω επιλογές, θα μπορέσετε με ιδιαίτερη ευκολία να καταλήξετε στο εργαλείο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Στη συνέχεια παραθέτουμε 17 εργαλεία Analytics. Γνωρίζοντας το μέγεθος του διαδικτύου, σίγουρα υπάρχουν και άλλα στατιστικά προγράμματα. Για το λόγο αυτό εάν έχετε να προσθέσετε κάποιο μη διστάσετε να γράψετε comment με την πρότασή σας. Θα χαρούμε να το συμπεριλάβουμε στην λίστα.

 1. Google Analytics (www.google.com/analytics)
 2. Site Meter (www.sitemeter.com)
 3. iPerceptions (www.iperceptions.com)
 4. WebTrends (www.webtrends.com)
 5. Clickfox (www.clickfox.com)
 6. Clickstream (www.clickstream.com)
 7. Coremetrics (www.coremetrics.com)
 8. DeepMetrix (http://advertising.microsoft.com/advertising/deepmetrix)
 9. Fireclick (www.fireclick.com)
 10. Moniforce (www.moniforce.com)
 11. Mtracking (www.mtracking.com)
 12. Nedstat (www.nedstat.com)
 13. Omniture (www.omniture.com)
 14. SiteClarity (www.siteclarity.com)
 15. StatCounter (www.statcounter.com)
 16. Aw-Stats (http://awstats.sourceforge.net)
 17. Webalizer (http://www.mrunix.net/webalizer/)

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 17 εργαλεία Search Engine Optimization Analytics γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter