26Νοέ

23 Δημιουργικές 404 Error σελίδες

, 26 Νοεμβρίου 2008 | INSPIRATION | 4 Σχόλια

Πολλές φορές κατά την επίσκεψή σας σε ένα website, μπορεί είτε για λόγους traffic, είτε από κάποιο τυπογραφικό λάθος, είτε γιατί επισκεφτήκατε μια bookmarked σελίδα που δεν υπάρχει πια, να μη σας ανοίξει η σελίδα που θέλετε, αλλά αντί αυτής να βρεθείτε μπροστά στην κλασική και άσχημη σελίδα 404 error. Μια 404 error page συνήθως είναι άσπρη και γράφει πάνω πάνω τον αριθμό του σφάλματος με μεγάλα μαύρα “βαρετά” γράμματα. Δεν περιέχει καμία πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει το χρήστη και η όψη της είναι ταυτόσημη με την έννοια ότι κάτι δεν λειτούργησε σωστά, κάποιο λάθος έγινε, error, error, error… Τέτοιες έννοιες δεν πρέπει να είναι ταυτόσημες με τα δικά σας website. Ακόμα και οι σελίδες λάθους πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να προσδίδουν την ταυτότητα του website και να μη δημιουργούν το αίσθημα του “Λάθους” στο χρήστη. Οπότε, αν το επιτρέπει ο host σας, αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο customization των error pages σας. Το πιο βασικό στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε μια τέτοια custom σελίδα είναι το URL για την αρχική σελίδα του website σας. Από ‘κει και πέρα αφήστε την φαντασία σας να αναλάβει και δημιουργήστε όμορφες 404 σελίδες για τους χρήστες σας.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις αγαπημένες μας 404 σελίδες που μπορέσαμε να βρούμε στο internet. Πηγές για τις σελίδες αυτές αποτελούν τα άρθρα http://dzineblog.com/2008/11/custom-error-404-pages.html και http://www.smashingmagazine.com/2007/08/17/404-error-pages-reloaded/ . Αν και υπάρχουν πολλές όμορφες δημιουργίες σε αυτά τα άρθρα, προτιμήσαμε να σας παρουσιάσουμε τα 23 καλύτερα error pages. Με μεγάλη μας χαρά ανακαλύψαμε πως και τα 2 αυτά άρθρα, προτείνανε και την 404 error page του Ελληνικού website www.porcupine.gr.

Αν γνωρίζετε και άλλες 404 σελίδες αντίστοιχού επιπέδου και θεωρείτε ότι αξίζουν να μπουν σε αυτή την λίστα, συμπληρώστε το URL στα comments και θα το προσθέσουμε στη λίστα σημειώνοντας και το όνομά σας. Θα θέλαμε πολύ να δούμε και Ελληνικές προτάσεις.

Bluedaniel


Fryewiles


Cuoma


Pen and Paper


PostranK


Rainfall


ScrnShots


Renk00


Fuelly


Geek Squad


Home Star Runner


Bright Kite


Magnolia


Mixx


Porcupine


Southpark


Martinkorner


Twitter


Jamie Huskisson


Jackfig


Suspended Animations


Expansion Broadcast


Galiacho

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 23 Δημιουργικές 404 Error σελίδες γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

4 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter