17Απρ

27 On line εργαλεία επεξεργασίας εικόνας

, 17 Απριλίου 2008 | ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ | 0 Σχόλια

Υπάρχουν πολλά on line εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. Μερικά από αυτά έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ άλλα εκτελούν μοναδικές λειτουργίες.
Τα περισσότερα από τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν στο σημερινό άρθρο, δεν περιορίζονται μόνο σε απλές λειτουργίες όπως resize (μεταβολή μεγέθους) και rotation (περιστροφή εικόνας). Μερικά από αυτά έχουν δυνατότητες που θα ζήλευαν ακόμα και desktop εφαρμογές.

Η παρακάτω λίστα αποτελείται από 27 διαφορετικές λύσεις. Δεν χρειάζεται να τις υιοθετήσετε όλες, ίσως 2-3 είναι αρκετές για να σας βοηθήσουν με τις καθημερινές σας εργασίες, αλλά αξίζει τον κόπο να τις εξετάσετε και να δείτε ποια ή ποιες από όλες ταιριάζουν περισσότερο με τις ανάγκες σας.

Adobe Photoshop Express

Ό,τι και να ειπωθεί για την προσφορά της Adobe στον χώρο των γραφικών σίγουρα δεν είναι ποτέ αρκετό. Η On Line έκδοση του Photoshop που δημοσίευσε προσφάτως είναι μια εφαρμογή πλούσια σε επιλογές και εργαλεία. Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.

Picnik

Ενδιαφέρον εργαλείο με πολλά εφέ, καλλιτεχνικά και μη.

FotoFlexer

Εύχρηστο εργαλείο που σας δίνει την δυνατότητα να φορτώνετε φωτογραφικό υλικό απευθείας από τα on line photo album σας, όπως Flickr, MySpace, Picasa και Facebook.

Aviary

Ενδιαφέρουσα επιλογή που καλύπτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων, τόσο για δημιουργία εικαστικών, επεξεργασία φωτογραφιών όσο και για 3D και video!

Splashup

Κάποτε ήταν γνωστό σαν Fauxto. Το SplashUp σας δίνει την δυνατότητα να φορτώνετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από τα on line photo album σας και σας δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης αρχείου. Το SplashUp παρέχει και δικό του file format.

72Photos

Δυνατότητες Crop (κοπής), Rotate (περιστροφής), Enchance (Βελτίωσης εικόνας) και προσθήκης εφέ. Όλες οι ενέργειες εφαρμόζονται με ένα κλικ.

Scrapblog

Συνδυάστε τις φωτογραφίες σας, τα video σας, την μουσική και τα κείμενά σας για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά Multimedia Scrapbooks.

Pixelmator

Το Pixelmator υποστηρίζει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους αρχείων. Έτσι μπορείτε να ανοίξετε αρχεία όπως .psd, .tiff, .jpg, .png, .pdf, .eps και άλλα. Σε περίπτωση που θέλετε να σώσετε την δουλειά σας, μπορείτε να τη σώσετε σε οποιοδήποτε file format.

Sprout

Δημιουργήστε banner, videos, εικόνες, ημερολόγιο και πολλά άλλα!

Pixer.us

Προσφέρει βασικές λειτουργίες, όπως Resize (Προσαρμογή μεγέθους εικόνων), Crop (Κόψιμο φωτογραφιών), Rotate (Περιστροφή), φωτογραφικά φίλτρα και χρωματικές προσαρμογές.

Preloadr

Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς και μερικά εργαλεία βελτίωσης εικόνας.

FlauntR

Χιλιάδες φωτογραφικά εφέ! Εύκολο και γρήγορο στην χρήση.

Mixbook

Σας δίνει τη δυνατότητα να φορτώνετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από τα on line photo album σας και παρέχει μεγάλη ευκολία στην δημιουργία φωτογραφικού βιβλίου.

rsizr

Ένα έξυπνο εργαλείο προσαρμογής μεγέθους φωτογραφιών.

SlideRocket

Διαχειριστείτε και μοιραστείτε βιβλιοθήκες με φωτογραφικό υλικό και κάντε παρουσιάσεις αυτοπροσώπως ή μέσω του διαδικτύου.

Snipshot

Δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών έως και 10MB. Παρέχει τις βασικές επιλογές επεξεργασίας εικόνων.

Pikifx

Αλλάξτε μέγεθος στις φωτογραφίες σας, προσθέστε εφέ, πλαίσια, κείμενα και άλλα.

Picture2Life

Επεξεργαστείτε και μοιραστείτε φωτογραφίες με τους φίλους σας.

Wiredness

Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνων, προσαρμογής μεγέθους, φωτογραφικών εφέ και άλλα.

Pic Resize

Δυνατότητες μαζικού Resize, μαζικού Crop, Blur και άλλων φωτογραφικών εφέ.

Pixenate

Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών με τη χρήση ενός μονάχα κλικ, κάνοντας ταυτόχρονα, τη διαδικασία διασκεδαστική.

Pikipimp

Δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ σε φωτογραφίες, όπως φούσκες διαλόγων, αστείων εφέ, κλπ.

LunaPic

Σχεδιαστικό on line εργαλείο που προσφέρει φωτογραφικά εφέ, animation και πολλά ακόμα.

Phixr

Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς και δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ σε φωτογραφίες, όπως φούσκες διαλόγων, αστείων εφέ, κλπ.

OnlinePhotoTool

Ένα On line εργαλείο που προσφέρει πλούσιες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφίας και εικόνων, από προσαρμογές στο μέγεθος και προσθήκες πολλών εφέ, μέχρι και επεξεργασία curves και auto-curves.

Graphita

Διασκεδαστικό εργαλείο με δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ με ιδιαίτερη ευκολία!

MyImager

Με περιορισμό τα 500KB, το MyImager, δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής μεγέθους φωτογραφιών και προσθήκης εφέ.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 27 On line εργαλεία επεξεργασίας εικόνας γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter