8Ιαν

3 WordPress Frameworks

, 8 Ιανουαρίου 2009 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Το WordPress φημίζεται για την ευκολία που προσφέρει στους developers όταν κατασκευάζουν Themes. Η διαδικασία της κατασκευής των WordPress Themes μπορεί να γίνει ακόμα ευκολότερη, με τη βοήθεια ενός WordPress Framework. Τί είναι όμως WordPress Framework και πώς μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω σε εσάς τους Web Developers;

WordPress Framework είναι ένα κενό εικαστικά theme το οποίο προσφέρει από την αρχή, όλες τις βασικές πληροφορίες ξεχωριστά και οργανωμένες, έτσι ώστε ο Web Developer να μπορεί με ευκολία να τις παραμετροποιήσει όπως θέλει. Τα CSS είναι χωρισμένα σε CSS για print, layout, font styles, widget styles, plugins κλπ. Έχοντας έτσι αυτή την ευκολία της παραμετροποίησης, οι χρόνοι παραγωγής παρουσιάζουν μείωση.

Υπάρχουν πολλά WordPress Frameworks τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε. Κάποια από αυτά είναι πιο παραμετροποιήσιμα από άλλα. Κάθε Web Developer έχει τη δική του αγαπημένη λύση. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις 3 πιο γνωστές από αυτές.

WP Framework

(http://wpframework.com/)

wpframework
Είναι ένα κενό WP Theme το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα, από τον τρόπο που είναι στημένο, να χτίσετε δικά σας σταθερά και λειτουργικά WordPressThemes σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

WhiteBoard

(http://plainbeta.com/2008/05/20/whiteboard-a-free-wordpress-theme-framework/)

whiteboard
Είναι ένα Framework (αγαπημένο πολλών) το οποίο σας βοηθάει να σχεδιάσετε τα δικά σας WordPress Themes εξαλείφοντας τους χρόνους που χρειάζεστε για να γράψετε όλη την απαραίτητη pHp. Έχει καθαρό κώδικα, γεμάτο με τα απαραίτητα σχόλια και είναι μόνο 76KB.

Thematic

(http://themeshaper.com/thematic-for-wordpress/)

thematic
Το Thematic WordPress Framework δίνει μεγάλη βάση στο SEO (Search Engine Optimization) και έχει υψηλής ποιότητας κώδικα, ο οποίος – σύμφωνα με τους κατασκευαστές του – ανταγωνίζεται τα Premium Themes.

Περισσότερα για κάθε Framework μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 3 WordPress Frameworks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter