15Ιούλ

5 Firefox extensions που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα backlinks σας

, 15 Ιουλίου 2008 | INBOUND LINKS | 1 Σχόλιο

Όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο “Backlinks. Τί είναι και σε τι χρησιμεύουν;“, τα backlinks αποτελούν σημαντικό παράγοντα στο SEO του Blog ή του Website σας. Για να μάθετε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρήσιμα websites, όπως αυτά που αναφέραμε στο άρθρο “Πώς θα δείτε πόσα Backlinks έχετε;“. Σήμερα θα σας προτείνουμε μερικές λύσεις υπό τη μορφή FireFox extensions.

Smart PageRank
Το Smart PageRank είναι ένα πολύ καλό FireFox extension το οποίο προσφέρει στο χρήστη άμεσο έλεγχο των backlinks της συγκεκριμένης ενεργής σελίδας. Υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες παράμετροι στη λίστα των αποτελεσμάτων του add-on, όπως Google Page Rank, NoFollow link κ.α.

SearchStatus
Το SearchStatus extension σάς δίνει τη δυνατότητα να δείτε τα backlinks της ενεργής σελίδας σας, είτε μέσω του Google είτε μέσω του Yahoo!.

SEOQuake
Ένα από τα πιο χρήσιμα add-ons που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ο επαγγελματίας και μη, SEO. Εκτός από τη δυνατότητα προβολής των backlinks που αναγνωρίζουν οι βασικές μηχανές αναζήτησης, προσφέρει και μια πληθώρα άλλων πληροφοριών που σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες. Την ώρα που ρυθμίζετε αυτό το add-on θα πρέπει να προσέξετε να μη ρυθμίσετε σε Αυτόματο την επιλογή Load Parameters, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα καθυστέρησης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Inbound Link Quality
Με αυτό το extension μπορείτε να μετρήσετε την ποιότητα των backlinks σας. Βλέποντας τα στοιχεία που σας προσφέρει το Inbound Link Quality καταλαβαίνετε πoια backlinks σας ωφελούν (αυτά με ψηλό Page Rank) και πoια όχι. Ένα απαραίτητο εργαλείο στο οπλοστάσιο ενός SEO.

SEO Link Analysis
Το extention αυτό, ελέγχει το Page Rank του κάθε backlink, παρουσιάζει το Anchor text (κείμενο που χρησιμοποιείται στο Link) από το κάθε site που κάνει link στην σελίδα σας καθώς και όλα τα NoFollow links που επίσης δείχνουν προς τη σελίδα σας.

Με τη βοήθεια των παραπάνω χρήσιμων εργαλείων, μπορείτε να βελτιώσετε σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητές σας σαν SEO και να βοηθήσετε τους πελάτες σας να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 5 Firefox extensions που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα backlinks σας γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter