22Δεκ

50+ τεχνικές για την απόκτηση backlinks (Μέρος 2o)

, 22 Δεκεμβρίου 2008 | INBOUND LINKS | 2 Σχόλια

Συνεχίζοντας το άρθρο το οποίο ονομάζεται 50+ τεχνικές για την απόκτηση backlinks (Μέρος 1o) το Web Design Blog σας παρουσιάζει άλλες 25 τεχνικές για να αποκτήσετε με έξυπνο τρόπο backlinks και να τροφοδοτήσετε το site/blog σας με το απαραίτητο link juice (δύναμη από εξωτερικούς συνδέσμους), ώστε να αποκτήσετε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών (SERPs).

Λίστα με backlinking τεχνικές (26-50+).

1. Αγοράστε ένα δεύτερο domain name και τροφοδοτήστε το με συνδέσμους προς το βασικό σας domain. Στη συνέχεια προχωρήστε στη χρήση της τεχνικής του 301 Redirect και κάντε ανακατεύθυνση των επισκεπτών σας.
2. Δημιουργήστε ένα φωτογραφικό αρχείο σε κάποιο Photo sharing server όπως το Flickr και ζητήστε από όσους χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες σας να βάζουν Link προς το website/blog σας.
3. Στα footer των RSS σας, να έχετε πάντα links προς το site σας. Έτσι, όταν κάποιος «δανείζεται» τα feed σας για να τα χρησιμοποιήσει στο δικό του blog, να σας προσφέρει αυτομάτως backlinks.
4. Προσφέρετε ένα site σαν δωρεά για κάποιο φιλανθρωπικό / φιλοζωικό σκοπό και τοποθετήστε το link σας στο footer των σελίδων.
5. Όπως προτείνουν στο 101 Link Building Tips to Market Your Website στα σημεία 62 και 63 ο Aaron Wall και ο Andy Hagans, υποβάλλετε μήνυση σε μια μεγάλη εταιρία ή επιδιώξτε να σας μηνύσει κάποια μεγάλη εταιρία! Ομολογουμένως υπερβολική κίνηση, αλλά οφείλουμε να την αναφέρουμε.
Σημείωση: Τέτοιες ακραίες τακτικές εφαρμόζονται συνήθως στην Αμερική.
6. Πάρτε συνεντεύξεις από προσωπικότητες του τομέα της ειδικότητάς σας και παραθέστε τις στο website σας.
7. Μιλήστε σε ομιλίες και αποθηκεύστε τις ομιλίες σας στο website σας ώστε να τις μοιραστείτε με τους χρήστες σας.
8. Αν έχετε προϊόντα στο website σας, προσφέρετε δωρεάν δείγματα των προϊόντων αυτών ή εκπτώσεις στα προϊόντα σας σε bloggers, ώστε να γράψουν γιαυτά και να αποκτήσετε backlinks και από εκεί.
9. Καταχωρήστε το RSS σας σε Feed Directories.
10. Κάντε ή γράψτε κάτι “τρελό” που θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο κοινό σας. Π.χ. κάποιος είχε γράψει ότι το SEO καταργείται και κατάφερε να αποκτήσει πολύ μεγάλο link juice, τόσο από άλλους blogger, όσο και από το Digg και άλλα παρεμφερή websites.
11. Δημιουργήστε μικρότερα blogs/sites που αναφέρονται ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες του τομέα της ειδικότητάς σας και βάλτε σε αυτά συνδέσμους προς το κυρίως website/blog σας.
12. Φτιάξτε μια σελίδα (group) στο Facebook η οποία να αναφέρεται στον τομέα της ειδικότητάς σας και τροφοδοτήστε τα μέλη του group αυτού με links προς τις δουλειές σας.
13. Βρείτε ποιες σελίδες που κάνουν link προς τα εσάς δεν είναι καταχωρημένες στις μηχανές αναζήτησης και παράλληλα δεν είναι noindexed και ούτε blocked από τα robot.txt. Κάντε εσείς link σε αυτές ώστε να τις ανακαλύψουν οι μηχανές και με την σειρά τους να καταγράψουν τα links των σελίδων αυτών προς τις σελίδες σας.
14. Κάντε συνεισφορά σε Wikis ώστε να αποκτήσετε backlink από αυτά.
15. Γράψτε για την εταιρία σας σε Wikis.
16. Γράψτε για τους εαυτούς σας σε Wikis σαν φυσικά πρόσωπα.
17. Δώστε απαντήσεις σε διάφορα Answer sites (π.χ. Yahoo! Answers), προσφέροντας συνδέσμους προς τις σελίδες σας. Προσέξτε όμως να το κάνετε έξυπνα ώστε να μην φανεί σαν spam.
18. Κάντε Review προϊόντα σε μεγάλα websites όπως το Amazon και προσπαθήστε με κάποιο τρόπο να εισάγετε και συνδέσμους προς το site σας χωρίς να θεωρηθεί σαν spam.
19. Επιλέξετε μερικά sites από τα οποία θέλετε backlinks και αρχίστε να στέλνετε από το δικό σας site/blog μεγάλο αριθμό traffic σε αυτούς. Συνήθως ανταποκρίνονται με ένα backlink!
20. Συμμετέχετε σε Forums, κατά προτίμηση σχετικά με τον τομέα της ειδικότητάς σας.
21. Αναζητήστε στο Google sites με τις λέξεις/φράσεις κλειδιά “add site” ή “add URL” και καταχωρήστε το website/blog σας.
22. Καταχωρήστε videos σε Video Sharing websites βάζοντας και το σύνδεσμο προς το website/blog σας.
23. Όταν διαβάζετε σε ένα website που σας ενδιαφέρει ένα άρθρο/σελίδα και εντοπίζετε κάποιο ορθογραφικό λάθος, συντακτικό λάθος κλπ, να το επισημάνετε στους διαχειριστές του σε comment. Συνήθως το ευχαριστώ περιέχει και ένα backlink προς το site σας.
24. Στο πρώτο μέρος είχαμε αναφερθεί στην δημιουργία Widgets. Αφού τα δημιουργήσετε, καταχωρήστε τα σε Widget Directories.
25. Δημιουργήστε δωρεάν WordPress themes με link προς το site/blog σας στο footer των σελίδων.
26. Βρείτε ποια website, αναφέρουν το όνομά σας, ή το όνομα της εταιρίας σας αλλά δεν έχουν σύνδεσμο προς το website σας και επικοινωνήστε μαζί τους ζητώντας τους να προσθέσουν τον σύνδεσμο στην αναφορά τους.
27. Δημιουργήστε ένα directory σχετικό με τον τομέα της ειδικότητάς σας και προσθέστε στο footer ένα link προς το site σας σαν sponsor του directory.
28. Δημιουργήστε προφίλ στο Slideshare και στο Slideboom και ανεβάστε εκεί τις παρουσιάσεις σας σε PPT προσφέροντας και σύνδεσμο προς το website σας.

Ελπίζουμε να μπορέσετε να εφαρμόσετε έστω και τις μισές τεχνικές από τις παραπάνω. Θα δείτε πως θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα με διάρκεια και ταυτόχρονα θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 50+ τεχνικές για την απόκτηση backlinks (Μέρος 2o) γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter