17Μαρ

6 Open Source Social Bookmarking πλατφόρμες

, 17 Μαρτίου 2009 | SOCIAL MEDIA | 5 Σχόλια

Στο παρελθόν το Web Design Blog, έχει αναφερθεί στη σημασία των Social Bookmarking websites και έχει παρουσιάσει τα πιο γνωστά ελληνικά. Πολλά από τα ελληνικά αυτά sites είναι στημένα με custom κώδικα, ενω αλλά είναι στημένα με κάποια Open Source λύση, τα λεγόμενα “Open Source Social Bookmarking Platforms” ή “Open Source Social Bookmarking CMS“.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές τις πλατφόρμες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας Social Bookmarking website.

Pligg

(http://www.pligg.com/)
Ίσως η πιο γνωστή και πιο δυνατή πλατφόρμα για Social Bookmarking που διανέμεται δωρεάν. Βασισμένο στην pHp και την ΜySQL, το Pligg θυμίζει το πολύ γνωστό σε όλους Digg, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές στο χρήστη. Υπολογίζεται σύμφωνα με το γνωστό website, Mashable, πως κάθε ώρα στο διαδίκτυο δημιουργείται και ένα καινούργιο Pligg website.

Akarru

(http://sourceforge.net/projects/akarru/)
Μια open source πλατφόρμα για Social Bookmarking που δίνει τη δυνατότητα ψηφοφορίας στους χρήστες.

Bookmark4U

(http://sourceforge.net/projects/bookmark4u/)
Άλλη μια Social Bookmarking πλατφόρμα που διανέμεται δωρεάν από το SourceForge και είναι γραμμένη σε pHp και ΜySQL.

Scuttle

(http://sourceforge.net/projects/scuttle/)
Γνωστή Social Bookmarking πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, να μοιράζονται και να κάνουν Tag τα Social Bookmarks τους. Έχει μεγάλη συμβατότητα με το Delicious.com, κάνοντας εύκολη υπόθεση τη μεταφορά των bookmarks σας από το Delicious στο Scuttle website, το οποίο μπορείτε να στήσετε σε λίγα μόνο λεπτά.

SemanticScuttle

(http://sourceforge.net/projects/semanticscuttle/)
Μια πειραματική λύση, η οποία είναι βασισμένη στο Scuttle που είδαμε πριν, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει ιεραρχικά Tags, περιγραφές από συνεργασία πολλών χρηστών και είσοδο με OpenId.

GetBoo

(http://sourceforge.net/projects/getboo/)
Πλατφόρμα που θυμίζει πολύ το Delicious.com. Προσφέρει πληθώρα λειτουργιών, όπως Import & Export bookmarks στους browsers Firefox και Internet Explorer, μεταφράσεις, ομαδοποιήσεις, RSS feeds και πολλά άλλα.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο 6 Open Source Social Bookmarking πλατφόρμες γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

5 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter