15Δεκ

Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε backlinks

, 15 Δεκεμβρίου 2008 | INBOUND LINKS | 0 Σχόλια

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερα άρθρα, η σημασία των backlinks είναι μεγάλη και πρέπει πάντα να προσπαθείτε να αποκτάτε όσα περισσότερα γίνεται.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα backlinks που θα αποκτήσετε να είναι από αξιόπιστα websites τα οποία έχουν σχετικό – με το δικό σας – περιεχόμενο. Δεν είναι απαραίτητο τα websites/blogs που σας στέλνουν links να έχουν κάποιο καλό Page Rank ή κάποιο καλό SERP, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα backlinks που έρχονται στις σελίδες σας να είναι από sites που δεν θεωρούνται link farms ή spam sites από τις μηχανές αναζήτησης. Με λίγα λόγια τα backlinks σας πρέπει να προέρχονται από websites τα οποία προσφέρουν την πληροφορία τους με σοβαρότητα (ασχέτως συγγραφικού χαρακτήρα) και αξιοπιστία.

Πώς να αποκτήσετε backlinks;

Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε τέτοιους ποιοτικούς επιστρεφόμενους συνδέσμους (backlinks) είναι να σχολιάζεται σε blogs και άλλα σχετικά websites χρησιμοποιώντας πάντα το URL της σελίδας σας. Επειδή όμως τα σχόλια κατά μεγάλο ποσοστό περνάνε από τα χέρια ενός διαχειριστή και φιλτράρονται αναλόγως, τα σχόλιά σας πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικά και ενδιαφέροντα ώστε να προκαλέσουν στον διαχειριστή την ανάγκη να τα κάνει publish. Χρησιμοποιώντας σαν σύνδεσμο το link του website / blog σας, αποκτάτε ένα ακόμα σύνδεσμο προς την σελίδα σας.

Αν ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία πολλές φορές και σε πολλά blogs, θα δείτε ότι στην επόμενη ανανέωση των αποτελεσμάτων του Google, θα έχει αλλάξει η θέση σας και ίσως και το Page Rank σας. Επομένως, σχολιάστε ποιοτικά και σε όσο το δυνατόν περισσότερα websites/blogs είναι δυνατόν. Αν πραγματικά το σχόλιο που θα κάνετε προσφέρει καλή πληροφορία, τότε θα δείτε τη σελίδα σας να δέχεται αρκετές νέες επισκέψεις.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε backlinks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter