4Ιούλ

Backlinks. Τί είναι και σε τι χρησιμεύουν;

, 4 Ιουλίου 2008 | INBOUND LINKS | 3 Σχόλια

Μερικοί SEO’s υποστηρίζουν ότι τα Backlinks είναι το σημαντικότερο σημείο μιας SEO προσπάθειας. Οι υπόλοιποι που δεν το πιστεύουν αυτό, σίγουρα τα θεωρούν ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία. Όπως και να ‘χει πάντως, τα Backlinks παίζουν μεγάλο ρόλο στην SEO διαδικασία ενός website. Τί είναι όμως;

Backlinks είναι όλοι οι σύνδεσμοι προς το website, τη σελίδα σας ή blog σας, που προέρχονται από website, σελίδα ή blog που ανήκει σε άλλο domain από το δικό σας.

Οι σύνδεσμοι αυτοί βέβαια, είναι προτιμότερο να είναι DoFollow links, δηλ. σύνδεσμοι οι οποίοι επιτρέπουν στις μηχανές αναζήτησης να τους λάβουν υπόψιν τους. Το αντίθετο είναι οι NoFollow σύνδεσμοι, οι οποίοι “λένε” στις μηχανές να μην τους υπολογίζουν. Έχει μεγάλη σημασία να είναι DoFollow ένας σύνδεσμος γιατί η σπουδαιότητα και η βαρύτητα των Backlinks ενός site στηρίζεται στον αριθμό και την ποιότητα τους. Οπότε, είναι προτιμότερο να έχετε 10 DoFollow Backlinks από μερικά sites με καλό Page Rank και Search Engine Popularity, παρά να έχετε 1000 NoFollow Backlinks από οποιαδήποτε websites.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε σε Backlinks από άγνωστα sites με κακή φήμη, όπως π.χ. Backlinks από Paid Links. Τα Paid Links προέρχονται από διαδικτυακούς τόπους οι οποίοι έχουν σαν σκοπό να μοιράζουν links επί πληρωμή. Δε συνδέονται με άλλους διαδικτυακούς τόπους για ενημερωτικούς λόγους, ενισχύοντας την φιλοσοφία του διαδικτύου για τη μετάδοση της πληροφορίας. Ο λόγος που στέλνουν links είναι για να βγάζουν χρήματα. Πολλές μηχανές κατακρίνουν τέτοιες ενέργειες και άλλες όπως το Google θεωρείται πως “τιμωρεί” με -60 στα αποτελέσματα. Υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσετε από μόνοι σας Backlinks προς το website σας, γράφοντας σε Forums ή σε Blogs ή ακόμα και σε Social Networks τα οποία έχουν DoFollow παράμετρο. Τα Backlinks όμως που έχουν την μεγαλύτερη “δύναμη” είναι πάντα αυτά που μοιράζουν απλόχερα οι Bloggers και Website owners χωρίς αντάλλαγμα.

Σε επόμενα άρθρα θα σας παρουσιάσουμε μερικά websites τα οποία θα σας βοηθήσουν με την εύρεση τόσο των δικών σας Backlinks, όσο και των ανταγωνιστών σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Backlinks. Τί είναι και σε τι χρησιμεύουν; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter