16Οκτ

Καλύτερη διαχείριση σχόλιων στο WordPress

, 16 Οκτωβρίου 2008 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Ένα σύνηθες «πρόβλημα» με τα σχόλια σε ένα WordPress blog, είναι ότι για να απαντήσει ο διαχειριστής -δηλαδή εσείς- σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να ανατρέξει στη σελίδα στην οποία έχει γίνει το σχόλιο (front end) και να απαντήσει σαν χρήστης. Δεν θα ήταν καλύτερα να μπορούσατε – ως διαχειριστές – να απαντάτε στα σχόλια των χρηστών σας κατευθείαν από το διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress;

Με αυτό το ερώτημα σαν σκέψη, οι συντελεστές του blog http://techie-buzz.com προχώρησαν στη δημιουργία ενός πολύ χρήσιμου WordPress plug-in το οποίο βελτιώνει αισθητά τη διαχείριση των σχόλιων. Το Plug-in ονομάζεται Better Comments Manager και έχει 2 βασικές λειτουργίες.

Απάντηση στα σχόλια μέσω του διαχειριστικού περιβάλλοντος
Αφού εγκαταστήσετε το plug-in και βρισκόμενοι στο περιβάλλον διαχείρισης των σχόλιων, θα παρατηρήσετε 2 καινούργιες λειτουργίες στην μπάρα επιλογών κάθε σχόλιου. Πλέον υπάρχει η επιλογή Reply και η επιλογή View all. Πατώντας την επιλογή Reply, σας δίνεται η δυνατότητα να απαντήσετε στα σχόλια μέσα από το WP Admin. Έτσι, δε χρειάζεται να αλλάξετε περιβάλλον και οι πιθανότητες λάθους μειώνονται αισθητά.

Προβολή σχόλιων ανά post
Η δεύτερη επιλογή, αυτή που ονομάζεται View All, σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε όλα τα σχόλια του WordPress blog σας όχι με βάση την ημερομηνία καταχώρησης, αλλά με βάση τα posts, πετυχαίνοντας καλύτερη οργάνωση των δεδομένων σας. Έτσι, αν θέλετε να μελετήσετε τα σχόλια και τις απαντήσεις σχετικά με ένα Post, η επιλογή View All θα σας βοηθήσει να το πετύχετε αυτό.

Το Better Comments Manager v1.0 μπορείτε να το κατεβάσετε από το Techie Buzz και υποστηρίζει εκδόσεις WordPress 2.x. Οι δημιουργοί του plug-in παρέχουν το email wpplugins@techie-buzz.com στο οποίο μπορείτε να αποστέλλετε τυχόν bugs που θα σας παρουσιαστούν.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Καλύτερη διαχείριση σχόλιων στο WordPress γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter