16Οκτ

Καλύτερη διαχείριση σχόλιων στο WordPress

, 16 Οκτωβρίου 2008 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Ένα σύνηθες «πρόβλημα» με τα σχόλια σε ένα WordPress blog, είναι ότι για να απαντήσει ο διαχειριστής -δηλαδή εσείς- σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να ανατρέξει στη σελίδα στην οποία έχει γίνει το σχόλιο (front end) και να απαντήσει σαν χρήστης. Δεν θα ήταν καλύτερα να μπορούσατε – ως διαχειριστές – να απαντάτε στα σχόλια των χρηστών σας κατευθείαν από το διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress;

Με αυτό το ερώτημα σαν σκέψη, οι συντελεστές του blog http://techie-buzz.com προχώρησαν στη δημιουργία ενός πολύ χρήσιμου WordPress plug-in το οποίο βελτιώνει αισθητά τη διαχείριση των σχόλιων. Το Plug-in ονομάζεται Better Comments Manager και έχει 2 βασικές λειτουργίες.

Απάντηση στα σχόλια μέσω του διαχειριστικού περιβάλλοντος
Αφού εγκαταστήσετε το plug-in και βρισκόμενοι στο περιβάλλον διαχείρισης των σχόλιων, θα παρατηρήσετε 2 καινούργιες λειτουργίες στην μπάρα επιλογών κάθε σχόλιου. Πλέον υπάρχει η επιλογή Reply και η επιλογή View all. Πατώντας την επιλογή Reply, σας δίνεται η δυνατότητα να απαντήσετε στα σχόλια μέσα από το WP Admin. Έτσι, δε χρειάζεται να αλλάξετε περιβάλλον και οι πιθανότητες λάθους μειώνονται αισθητά.

Προβολή σχόλιων ανά post
Η δεύτερη επιλογή, αυτή που ονομάζεται View All, σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε όλα τα σχόλια του WordPress blog σας όχι με βάση την ημερομηνία καταχώρησης, αλλά με βάση τα posts, πετυχαίνοντας καλύτερη οργάνωση των δεδομένων σας. Έτσι, αν θέλετε να μελετήσετε τα σχόλια και τις απαντήσεις σχετικά με ένα Post, η επιλογή View All θα σας βοηθήσει να το πετύχετε αυτό.

Το Better Comments Manager v1.0 μπορείτε να το κατεβάσετε από το Techie Buzz και υποστηρίζει εκδόσεις WordPress 2.x. Οι δημιουργοί του plug-in παρέχουν το email wpplugins@techie-buzz.com στο οποίο μπορείτε να αποστέλλετε τυχόν bugs που θα σας παρουσιαστούν.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Καλύτερη διαχείριση σχόλιων στο WordPress γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter