26Νοέ

Πετύχετε καλύτερη συμπίεση γραφικών με Fireworks

, 26 Νοεμβρίου 2009 | PHOTOSHOP | 8 Σχόλια

Οι περισσότεροι web designers χρησιμοποιούν το Photoshop για να σχεδιάζουν τα designs τους. Το Photoshop CS4 είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα στην αγορά που εστιάζει στη δημιουργία συνθέσεων και γραφικών με ποιοτικά φίλτρα και εκπληκτικά εργαλεία. Η χρήση του είναι πολύπλευρη εν σχέση με την ειδικότητα του designer και είναι σίγουρη επιλογή του ειδικού. Πρόσφατες δημοσιεύσεις δείχνουν όμως, πως οι χρήστες που σχεδιάζουν για το web με τη χρήση του Fireworks έχουν πληθύνει. Η νέα έκδοση Fireworks CS4 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που ειδικεύεται στο web με ενισχυμένες επιλογές που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Το βασικό πλεονέκτημα του Fireworks CS4 όπως δημοσιεύτηκε στο WebDesignerWall είναι η καλύτερη συμπίεση σε όλες τις διαφορετικές μορφές γραφικών / εικόνων όπως PNG, JPEG και GIF. Στα τεστ που κάνανε οι συνάδελφοι στο WebDesignerWall, τα γραφικά που δημιουργήθηκαν στο Fireworks ήταν μικρότερα σε βάρος των αντιστοίχων γραφικών που δημιουργήθηκαν στο Photoshop έχοντας ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις. Στα παραδείγματα που προβάλλει το άρθρο, η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 4>8kb αφαιρώντας αρκετό όγκο δεδομένων από το συνολικό download μίας ιστοσελίδας. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, η λύση του Fireworks αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα websites που θα σχεδιάζετε θα είναι “ελαφρίοτερα” με μικρότερο χρόνο αποθήκευσης.

png-results

Από οικονομικής πλευράς το Fireworks υπερτερεί ως προς το Photoshop αφού είναι 400 δολάρια πιο φθηνό στην Αμερική και 500+ Ευρώ στην Ελλάδα. Όπως και να έχει το θέμα, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Οι web designers θα χρησιμοποιήσουν το Fireworks όχι υποχρεωτικά για να αντικαταστήσουν το Photoshop αλλά σαν καλύτερη λύση για να σώζουν τα γραφικά τους στο web με καλύτερη συμπίεση.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τα παράδειγμα σε αυτόν το σύνδεσμο.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πετύχετε καλύτερη συμπίεση γραφικών με Fireworks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

8 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter