26Νοέ

Πετύχετε καλύτερη συμπίεση γραφικών με Fireworks

, 26 Νοεμβρίου 2009 | PHOTOSHOP | 8 Σχόλια

Οι περισσότεροι web designers χρησιμοποιούν το Photoshop για να σχεδιάζουν τα designs τους. Το Photoshop CS4 είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα στην αγορά που εστιάζει στη δημιουργία συνθέσεων και γραφικών με ποιοτικά φίλτρα και εκπληκτικά εργαλεία. Η χρήση του είναι πολύπλευρη εν σχέση με την ειδικότητα του designer και είναι σίγουρη επιλογή του ειδικού. Πρόσφατες δημοσιεύσεις δείχνουν όμως, πως οι χρήστες που σχεδιάζουν για το web με τη χρήση του Fireworks έχουν πληθύνει. Η νέα έκδοση Fireworks CS4 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που ειδικεύεται στο web με ενισχυμένες επιλογές που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Το βασικό πλεονέκτημα του Fireworks CS4 όπως δημοσιεύτηκε στο WebDesignerWall είναι η καλύτερη συμπίεση σε όλες τις διαφορετικές μορφές γραφικών / εικόνων όπως PNG, JPEG και GIF. Στα τεστ που κάνανε οι συνάδελφοι στο WebDesignerWall, τα γραφικά που δημιουργήθηκαν στο Fireworks ήταν μικρότερα σε βάρος των αντιστοίχων γραφικών που δημιουργήθηκαν στο Photoshop έχοντας ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις. Στα παραδείγματα που προβάλλει το άρθρο, η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 4>8kb αφαιρώντας αρκετό όγκο δεδομένων από το συνολικό download μίας ιστοσελίδας. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, η λύση του Fireworks αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα websites που θα σχεδιάζετε θα είναι «ελαφρίοτερα» με μικρότερο χρόνο αποθήκευσης.

png-results

Από οικονομικής πλευράς το Fireworks υπερτερεί ως προς το Photoshop αφού είναι 400 δολάρια πιο φθηνό στην Αμερική και 500+ Ευρώ στην Ελλάδα. Όπως και να έχει το θέμα, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Οι web designers θα χρησιμοποιήσουν το Fireworks όχι υποχρεωτικά για να αντικαταστήσουν το Photoshop αλλά σαν καλύτερη λύση για να σώζουν τα γραφικά τους στο web με καλύτερη συμπίεση.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τα παράδειγμα σε αυτόν το σύνδεσμο.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πετύχετε καλύτερη συμπίεση γραφικών με Fireworks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

8 comments so far

 • George Petsagourakis Says: Νοεμβρίου 27, 2009 at 9:46 πμ

  Βασικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το png crusher[1] για να έχετε παρόμοια οφέλη. Εξυπακούεται ότι είναι μόνο για png.

  [1] Σύνδεσμοι για online png crushers
  http://www.gracepointafterfive.com/punypng
  http://www.r1ch.net/stuff/gif2png/webinterface/pngcrush.cgi

  Απάντηση
 • SavageDreams Says: Δεκέμβριος 8, 2009 at 10:37 πμ

  Μήπως όμως οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν το Fireworks είναι «Web designers» που προέρχονται από τον χώρο της έντυπης γραφιστικής και έχουν περιορισμένες γνώσεις ως προς την συγγραφή σωστής HTML και CSS, για να μην μιλήσουμε για JavaScript. Μήπως προτιμούν το Fireworks για να τους καλύψει αδυναμίες ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το Dreamweaver. Αν δει κανείς τα εκτρώματα που ανεβαίνουν στο internet ως επαγγελματικές δουλειές θα καταλάβει πολύ εύκολα γιατί ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν Fireworks, Dreamweaver, Spry και ότι άλλη ετοιματζίδικη σαβούρα βρουν μπροστά τους.

  Απάντηση
 • Dimitree Says: Δεκέμβριος 10, 2009 at 5:27 μμ

  Επίσης παρέχει τη δυνατότητα για «σώσιμο» εικόνων σε PNG-8, PNG-24 KAI «PNG-32» κάτι το οποίο δεν έχει το Photoshop CS4.

  Απάντηση
 • passenger Says: Ιανουάριος 21, 2010 at 10:29 μμ

  @SavageDreams αν ασχολιόσουνα με το web χρόνια θα έπρεπε να ξέρεις οτι το 100% εργαλείο για σχεδίαση ιστοσελίδων είναι το fireworks και η χρήση του, εώς και η υπαρξή του, ειναι άγνωστη στους graphic designers. Το photoshop ξεκίνησε σαν εργαλείο επεξεργασία εικόνας…(βλέπε περιοδικά ciao, ok, esspreso etc.) Αυτο βέβαια δεν αναιρεί κάποιον που τον διευκολύνει να σχεδιάζει με το photoshop. Είμαστε σε έναν ελεύθερο κόσμο να χρησιμοποιούμε όποιο εργαλείο μας εξυπηρετεί καλύτερα για αυτό μην βάζεις ταμπέλες. Το οτι η παρατήρηση του Nick La εν έτη 2009 σχετικά με το πόσο lighter σε kb γίνεται ένα αρχείο μέσο fireworks είναι ασχολίαστο. Δηλαδή αμα αρθρογραφούσε για τα πόσα kb εξοικονομούμε με το σβήσιμο των whitespace στα css αρχεια μας, τι θα κάναμε θα τα γράφαμε όλα τα selectors σε μια γραμμή? Αντε μετα να κάνεις maintenance το css αρχείο. Αν θες να γινείς καλός στο αντικείμενο σου γίνε ανοιχτόμυαλος και δοκίμασε αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα εργαλεία γύρω απο αύτο….

  Απάντηση
 • sahaja yoga Says: Ιανουάριος 22, 2010 at 11:22 πμ

  @SavageDreams επικροτώ τον passenger και χωρίς να έχω καμία διάθεση να σε θίξω το fireworks είναι διαδεδομένο πολλά χρόνια μεταξύ των web designers ανά τον κόσμο και στα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών διδάσκετε ως βασικό εργαλείο web design γιαυτό την άγνοια σου μην την μεταφράζεις σε αφορισμό, και μόνο από το σχόλιο σου φαίνεται πως κάθε άλλο από επαγγελματίας είσαι.

  Απάντηση
 • SavageDreams Says: Ιανουάριος 22, 2010 at 12:31 μμ

  Καλημέρα σε όλους. Φίλε sahaja yoga, πρώτα απ’ όλα κάνουμε συζήτηση οπότε μην θεωρείς σε καμία περίπτωση ότι με θίγεις. Δεύτερον δεν δήλωσα επαγγελματίας αν και είμαι 10 χρόνια τώρα επαγγελματίας web designer/developer σε μεγάλες εταιρείες και projects. Δεν είπα ότι το fireworks δεν είναι καλό εργαλείο και ότι δεν το έχω δοκιμάσει πριν ακόμα εξαγοραστεί η marcomedia από την adobe. Και σίγουρα δεν έβαλα καμία ταμπέλα φίλε passenger σε όποιον χρησιμοποιεί το fireworks. Ταμπέλα θα έβαζα αν έλεγα ότι το fireworks το χρησιμοποιούν μόνο άσχετοι. Το μόνο που είπα είναι ότι βλέπω πολλούς web designers να μένουν μόνο στα βασικά και να μην μαθαίνουν στην ουσία την δουλειά και αυτό πιστεύω οφείλεται στο ότι το fireworks και άλλα παρόμοια εργαλεία με τις δυνατότητες τους παραμερίζουν την ανάγκη για πραγματική γνώση. Όταν ξεκίνησα το μόνο που ήξερα ήταν να φτιάχνω στο image ready ένα design και να κάνω export την html και αυτό το θεωρούσα web design. Όταν όμως ασχολήθηκα με html, css, javascript, flash, actionscript, php, mysql και xml είδα πόσο καλύτερα και παραγωγικά μπορώ να δουλέψω. Και δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία. Ο καθένας δουλεύει όπως πιστεύει. Απλά όλα αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν σε ημιμαθείς να βγάζουν στο internet δουλειές που μετά πρέπει να έρθει κάποιος σαν εμένα να διορθώσει και αυτό είναι κρίμα για τον άνθρωπο που πληρώνει αλλά και άδικο για τους υπόλοιπους wed designers γιατί όταν κάποιος πληρώσει πχ 1000 ευρώ για ένα website που ποτέ δεν θα δουλέψει όπως πρέπει χάνετε η εμπιστοσύνη και στο web αλλά και στους designers.

  Απάντηση
 • passenger Says: Ιανουάριος 22, 2010 at 4:25 μμ

  Αγαπητέ savageDream παρόλο που ασχολείσε 10 χρόνια με το χώρο και ξερεις τόσα πολλά (ειρωνικό λιγό, sorry κιόλας, γιατί τα παντα ειναι υποκειμενικά, «το πολυ δικό σου είναι λιγο δικό μου» και πάει λέγοντας etc.) ακουγέσε πολυ αλαζονικός απο τη στιγμή που θεωρείς οτι σε μια τόσο χάλια δουλεία ΕΣΥ θα ήσουνα η «θεραπεία». Ο καθένας οτι πληρωνεί πέρνει… Και αν ο παραδειγματικός σου τιμοκατάλογος (1000 ευρω το website/το κιλό) ανταποκρίνεται στις πραγματικές σου απαιτήσεις για τον εκάστοτε πελάτη τοτε καταστρέφεις τον χώρο μας…. ΜΑΘΕ FIREWORKS!!!! Αν το ήξερες απο τοτέ που γνωρίζεις την ιστορική αναδρομή της macromedia και της adobe τωρα θα ήσουνα more productive και θα σου έμενε χρόνος να μαθείς xhtml, ecmascript,hibernate,soa,xsl,xslt,struts,oracle,jababeans, javabeans, ping pong, pro evolution etc….

  Απάντηση
 • SavageDreams Says: Ιανουάριος 22, 2010 at 5:50 μμ

  Καταλαβαίνεις ότι θες. Ούτε ότι ξέρω πολλά είπα ούτε ότι έχω ταρίφα 1000 Ευρώ το website/το κιλό. Πρέπει να ένιωσες πολύ περήφανος όταν το έγραψες αυτό ε; Ήταν πολύ πετυχημένο. Σημείωσε το κάπου μην το ξεχάσεις. Είπα και το ξαναλέω ότι άποψη μου είναι πως το fireworks γίνεται ολοένα και δημοφιλέστερο λόγο τον ευκολιών που παρέχει σε αυτούς που δεν έχουν αρκετές γνώσεις. Τώρα αν εσύ παρεξηγήθηκες είναι πρόβλημά σου. Μάθε να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος και ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική άποψη από την δική σου. Τέλος πάντων, επειδή φαίνεται ότι παρεξηγήθηκες και νομίζω ότι κατάλαβα ποιο είναι το κόμπλεξ σου δεν θα ασχοληθώ άλλο. Παίξε εσύ λίγο pro να χαλαρώσεις μιας και το ξέρεις καλά και έχεις χρόνο γιατί εγώ έχω πολλούς πελάτες και δουλειές και δεν έχω χρόνο για χάσιμο.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

  10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
 • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

  Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter