26Νοέ

Πετύχετε καλύτερη συμπίεση γραφικών με Fireworks

, 26 Νοεμβρίου 2009 | PHOTOSHOP | 8 Σχόλια

Οι περισσότεροι web designers χρησιμοποιούν το Photoshop για να σχεδιάζουν τα designs τους. Το Photoshop CS4 είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα στην αγορά που εστιάζει στη δημιουργία συνθέσεων και γραφικών με ποιοτικά φίλτρα και εκπληκτικά εργαλεία. Η χρήση του είναι πολύπλευρη εν σχέση με την ειδικότητα του designer και είναι σίγουρη επιλογή του ειδικού. Πρόσφατες δημοσιεύσεις δείχνουν όμως, πως οι χρήστες που σχεδιάζουν για το web με τη χρήση του Fireworks έχουν πληθύνει. Η νέα έκδοση Fireworks CS4 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που ειδικεύεται στο web με ενισχυμένες επιλογές που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Το βασικό πλεονέκτημα του Fireworks CS4 όπως δημοσιεύτηκε στο WebDesignerWall είναι η καλύτερη συμπίεση σε όλες τις διαφορετικές μορφές γραφικών / εικόνων όπως PNG, JPEG και GIF. Στα τεστ που κάνανε οι συνάδελφοι στο WebDesignerWall, τα γραφικά που δημιουργήθηκαν στο Fireworks ήταν μικρότερα σε βάρος των αντιστοίχων γραφικών που δημιουργήθηκαν στο Photoshop έχοντας ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις. Στα παραδείγματα που προβάλλει το άρθρο, η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 4>8kb αφαιρώντας αρκετό όγκο δεδομένων από το συνολικό download μίας ιστοσελίδας. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, η λύση του Fireworks αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα websites που θα σχεδιάζετε θα είναι “ελαφρίοτερα” με μικρότερο χρόνο αποθήκευσης.

png-results

Από οικονομικής πλευράς το Fireworks υπερτερεί ως προς το Photoshop αφού είναι 400 δολάρια πιο φθηνό στην Αμερική και 500+ Ευρώ στην Ελλάδα. Όπως και να έχει το θέμα, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Οι web designers θα χρησιμοποιήσουν το Fireworks όχι υποχρεωτικά για να αντικαταστήσουν το Photoshop αλλά σαν καλύτερη λύση για να σώζουν τα γραφικά τους στο web με καλύτερη συμπίεση.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τα παράδειγμα σε αυτόν το σύνδεσμο.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πετύχετε καλύτερη συμπίεση γραφικών με Fireworks γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

8 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter