5Απρ

Καλύτερο SEO με την χρήση CSS

, 5 Απριλίου 2008 | CODING | 2 Σχόλια

Ο βασικότερος λόγος που η γραφή κώδικα με CSS (Cascading Style Sheets) μάς βοηθάει στο SEO (Search Engine Optimization) είναι γιατί με τη χρήση του μεγαλώνει η σχέση Κώδικα – Κειμένου.

Η σχέση Κώδικα – Κειμένου είναι:

H ποσότητα της (X)HTML που χρειάζεται για να δημιουργηθεί (στηθεί) μια ιστοσελίδα, σε αντίθεση με την ποσότητα του κειμένου που υπάρχει σε αυτή και διαβάζει ο τελικός χρήστης.

Όσο περισσότερο μεγαλώνει αυτή η “απόσταση” μεταξύ των δύο αυτών σημαντικών σημείων στο SEO μιας σελίδας, τόσο το καλύτερο. Σε αντίθεση με την χρήση πινάκων (Tables), η χρήση CSS δίνει την δυνατότητα στον Web Designer να μπορεί να στήνει μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας μόνο τα άκρως απαραίτητα, ελαχιστοποιώντας έτσι τον απαιτούμενο κώδικα (X)HTML. Ακολουθώντας αυτή την πορεία, ο Web Designer προσφέρει στις μηχανές αναζήτησης λιγότερο “θόρυβο” και “εμπόδια” στην αναζήτηση κειμένου κατά την διάρκεια της ανάλυσης μιας ιστοσελίδας. Ο λιγότερος “θόρυβος” και τα “εμπόδια” έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνει αυτομάτως η σχέση Κώδικα – Κειμένου. Έχοντας λιγότερο κώδικα στην σελίδα, το κείμενο (που παραμένει το ίδιο) αποκτάει μεγαλύτερη σημασία καθώς καταλαμβάνει μεγαλύτερο κομμάτι του συνόλου των στοιχείων της ιστοσελίδας από ότι θα καταλάμβανε αν γινόταν με τη χρήση των Tables. Το πολύ κείμενο και ο λιγοστός κώδικας είναι μια πετυχημένη σχέση Κώδικα – Κειμένου. Τέτοιες σελίδες έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τις μηχανές αναζήτησης, οπότε και καλύτερη τοποθέτηση στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων (Search Engine Results Placment ή SERPs).

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Καλύτερο SEO με την χρήση CSS γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter