5Απρ

Καλύτερο SEO με την χρήση CSS

, 5 Απριλίου 2008 | CODING | 2 Σχόλια

Ο βασικότερος λόγος που η γραφή κώδικα με CSS (Cascading Style Sheets) μάς βοηθάει στο SEO (Search Engine Optimization) είναι γιατί με τη χρήση του μεγαλώνει η σχέση Κώδικα – Κειμένου.

Η σχέση Κώδικα – Κειμένου είναι:

H ποσότητα της (X)HTML που χρειάζεται για να δημιουργηθεί (στηθεί) μια ιστοσελίδα, σε αντίθεση με την ποσότητα του κειμένου που υπάρχει σε αυτή και διαβάζει ο τελικός χρήστης.

Όσο περισσότερο μεγαλώνει αυτή η “απόσταση” μεταξύ των δύο αυτών σημαντικών σημείων στο SEO μιας σελίδας, τόσο το καλύτερο. Σε αντίθεση με την χρήση πινάκων (Tables), η χρήση CSS δίνει την δυνατότητα στον Web Designer να μπορεί να στήνει μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας μόνο τα άκρως απαραίτητα, ελαχιστοποιώντας έτσι τον απαιτούμενο κώδικα (X)HTML. Ακολουθώντας αυτή την πορεία, ο Web Designer προσφέρει στις μηχανές αναζήτησης λιγότερο “θόρυβο” και “εμπόδια” στην αναζήτηση κειμένου κατά την διάρκεια της ανάλυσης μιας ιστοσελίδας. Ο λιγότερος “θόρυβος” και τα “εμπόδια” έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνει αυτομάτως η σχέση Κώδικα – Κειμένου. Έχοντας λιγότερο κώδικα στην σελίδα, το κείμενο (που παραμένει το ίδιο) αποκτάει μεγαλύτερη σημασία καθώς καταλαμβάνει μεγαλύτερο κομμάτι του συνόλου των στοιχείων της ιστοσελίδας από ότι θα καταλάμβανε αν γινόταν με τη χρήση των Tables. Το πολύ κείμενο και ο λιγοστός κώδικας είναι μια πετυχημένη σχέση Κώδικα – Κειμένου. Τέτοιες σελίδες έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τις μηχανές αναζήτησης, οπότε και καλύτερη τοποθέτηση στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων (Search Engine Results Placment ή SERPs).

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Καλύτερο SEO με την χρήση CSS γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter