28Φεβ

Η Bing ανακοινώνει το Bing Webmaster Tools API

, 28 Φεβρουαρίου 2012 | WEBMASTER TOOLS | 0 Σχόλια

Μέσος χρόνος ανάγνωσης άρθρου: 5 λεπτά

Η Bing, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft ανακοίνωσε σε χθεσινό της άρθρο 2 νέα εργαλεία για τα δικά της Web Master Tools. Η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Microsoft έχει βάλει τα δυνατά της ώστε να προσφέρει υπηρεσίες αντάξιες με αυτές του βασικού της ανταγωνιστή και πρωτοπόρου του χώρου, Google. Συνοπτικά, οι νέες λειτουργίες είναι:

Keyword research tool

Με το Keyword research tool (εργαλείο έρευνας λέξεων κλειδιών) οι χρήστες του BWMT (Bing Web Master Tools) μπορούν να κάνουν έρευνα για τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά που τους ενδιαφέρουν. Τα αποτελέσματα της κάθε έρευνας μπορούν να αναλυθούν ακόμα παραπάνω καθώς το BMWT δίνει την δυνατότητα στους webmasters να ελέγχουν τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν σε ένα βάθος χρόνου 6 μηνών.

Bing Webmaster Tools API

Το μεγάλο νέο της ανακοίνωσης όμως είναι σίγουρα αυτό που αναφέρεται στο Bing Webmaster Tools API. Παρέχοντας η Bing ένα API στους webmasters και στους developers, τους δίνει την δυνατότητα να έχουν access στα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν και έξω από το περιβάλλον του BWMT. 2 εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο και αυτές είναι για τα μηνύματα και για το εργαλείο έρευνας λέξεων κλειδιών στα οποία για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο Bing λογαριασμό του. Για να αποκτήσετε και εσείς πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό API, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας και ενώ βρίσκεστε στην αρχική σελίδα του BWMT επιλέξτε τον σύνδεσμο Webmaster API στην κατηγορία SETTINGS στα αριστερά της οθόνης.

Το Webmaster API συνοδεύεται και από το απαραίτητο Documentation.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Η Bing ανακοινώνει το Bing Webmaster Tools API γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter