9Μάι

Black Hat SEO. Τι δεν πρέπει να κάνει ένας Search Engine Optimizer

, 9 Μαΐου 2008 | VARIOUS SEO TIPS | 0 Σχόλια

Όταν λέμε Black Hat SEO (Search Engine Optimization) εννοούμε όλες τις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν Search Engine Optimizer για να πετύχετε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης χρησιμοποιώντας δόλιες ενέργειες. Οι πιο συνηθισμένες Black Hat τεχνικές, σε γενικές γραμμές, είναι οι παρακάτω:

  1. Όταν δεν ακολουθείτε τους δηλωμένους κανόνες και όρους μιας μηχανής αναζήτησης. Δεν είναι σωστό να τραβάτε χρήστες στο site σας με την χρήση λέξεων και φράσεων κλειδιών που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, μόνο και μόνο για να αυξάνετε την επισκεψιμότητα σας.
  2. Όταν δημιουργείτε μια άσχημη – για τους χρήστες – εμπειρία μόνο και μόνο για να πετύχετε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτό επιτυγχάνεται με την πολύ συχνή και πυκνή επανάληψη λέξεων κλειδιών, καθιστώντας πολύ κουραστικό το κείμενο για ανάγνωση. Υπάρχουν σωστοί τρόποι τοποθέτησης των λέξεων και φράσεων κλειδιών έτσι ώστε να έχετε καλά αποτελέσματα χωρίς την εκμετάλλευση των μηχανών.
  3. Όταν δημιουργείτε διαφορετικό περιβάλλον για τις μηχανές αναζήτησης (τονίζοντας στον κώδικα λέξεις ή κρύβοντας λέξεις) και διαφορετικό περιβάλλον για τους χρήστες. Σίγουρα έχετε σκεφτεί να “κρύψετε” λέξεις κλειδιά στο background της σελίδας σας, ή με το CSS να κάνετε μερικές λέξεις αόρατες στο μάτι του χρήστη. Αν όμως κάποιος δει τον κώδικα στις σελίδες σας, θα δει όλες αυτές τις κρυμμένες λέξεις κλειδιά. Τις κρυμμένες λέξεις κλειδιά τις διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείτε διαφορετικό περιβάλλον για τον χρήστη και διαφορετικό για την μηχανή. Και σε αυτήν την περίπτωση έχετε κάνει χρήση του Black Hat SEO.

Πολλές Black Hat τεχνικές κάποτε ήταν νόμιμες και οι μηχανές αναζήτησης τις επέτρεπαν μέχρι που μερικοί SEOs τις καταχράστηκαν και έκτοτε πέρασαν στη μαύρη λίστα.

Αυτό που μπορείτε να πετύχετε με Black Hat SEO είναι άμεσα και πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να τιμωρηθείτε από τις μηχανές αναζήτησης και να διαγραφείτε ολοκληρωτικά από τη λίστα των αποτελεσμάτων τους. Έτσι, ενώ επιδιώκετε – με πλάγιους τρόπους – να περάσετε γρήγορα τους ανταγωνιστές σας, μπορεί να βρεθείτε ο τελευταίος όλων ή ακόμα χειρότερα να μην υπάρχετε πια στις μηχανές. Οι αλγόριθμοι που δουλεύουν πίσω από τις μηχανές αναζήτησης, ιδιαίτερα του Google, του Live, του Yahoo! και του Ask είναι τόσο ανεπτυγμένοι που μπορούν εύκολα να εντοπίσουν το Black Hat SEO και να απομονώσουν ή ακόμα και να τιμωρήσουν μια σελίδα ή ένα site.

Το Black Hat SEO είναι σίγουρα δελεαστικό – δουλεύει πολύ καλά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα – αλλά αργά ή γρήγορα δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγετε από την επίμονη ματιά των αλγορίθμων των μηχανών αναζήτησης και θα πληρώσετε το τίμημα. Η ζημιά είναι πολλές φορές ανεπανόρθωτη καθιστώντας το domain name σας άχρηστο για μελλοντική χρήση.

Συμβουλή μας: ΜΗΝ παρασυρθείτε στη σκοτεινή πλευρά…

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Black Hat SEO. Τι δεν πρέπει να κάνει ένας Search Engine Optimizer γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter