18Μαρ

Ωθήστε το self hosted WordPress σας σε άλλα επίπεδα επιδόσεων!

, 18 Μαρτίου 2011 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Λίγα λόγια για το WordPress

Αρχικά για όσους δεν το γνωρίζουν, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν 2 ειδών WordPress websites. Υπάρχουν τα WordPress.com sites τα οποία φιλοξενούνται κάτω από την κοινή ομπρέλα του WordPress community και έχουν περιορισμούς σε ευελιξία κινήσεων και υπάρχουν και τα αυτοφιλοξενούμενα (self hosted) WordPress τα οποία είναι εγκαταστάσεις του γνωστού Blog / CMS σε αυτόνομους / τυχαίους διακομιστές που δεν συνδέονται άμεσα με τον server του WordPress.com community. Τα αρχεία εγκατάστασης για τα Self Hosted WordPress sites μπορείτε να τα κατεβάσετε από το www.wordpress.org/download και να τα εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε συμβατό web server. Περισσότερα για τα δύο αυτά ήδη του WordPress μπορείτε να μάθετε στους 2 παρακάτω συνδέσμους:

 1. http://en.wordpress.com/features/
 2. http://wordpress.org/about/

Jetpack WordPress Plugin

Το Jetpack είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ WordPress plugin το οποίο δίνει την δυνατότητα σε Self Hosted WordPress Installations, να εκμεταλλευτούν την δύναμη του WordPress.com cloud. Με λίγα λόγια το WordPress σας θα αποκτήσει μια σειρά από νέες δυνατότητες, δυνατότητες που υπάρχουν μόνο σε WordPress.com websites. Συγκεκριμένα με την εγκατάσταση του εν λόγω plugin, ένας WordPress admin θα έχει:

 1. Δωρεάν χρήση των WordPress.com στατιστικών (WordPress.com Stats).
 2. Δυνατότητα χρήσης του Twitter Widget.
 3. Δυνατότητα χρήσης των Gravatar Hovercards (Mouseover info κάρτες με πληροφορίες για όσους σχολιάζουν στα comments σας).
 4. Δυνατότητα χρήσης του URL shortner του WordPress.com (WP.me Shortlinks).
 5. Δυνατότητα χρήσης του Sharedaddy για να διαδίδουν οι χρήστες του WordPress σας τα άρθρα σας στα Social Media.
 6. Δυνατότητα χρήσης της γλώσσας LaTeX.
 7. Δυνατότητα ορθογράφου με την τεχνολογία After the Deadline (Χρήση μόνο στην αγγλική γλώσσα).
 8. Δυνατότητα χρήστης των Shortcode Embeds για να μπορείτε να εισάγετε video και άλλα media στα post σας με Shortcodes.


Κοιτάζοντας την επίσημη ιστοσελίδα του Jetpack φαίνεται πως υπάρχουν 3 κενές θέσεις για νέες λειτουργίες / δυνατότητες που θα προστεθούν στο μέλλον. Κάτι τέτοιο κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το ήδη πολύ χρήσιμο αυτό WordPress plugin.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ωθήστε το self hosted WordPress σας σε άλλα επίπεδα επιδόσεων! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

  10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
 • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

  Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter