18Μαρ

Ωθήστε το self hosted WordPress σας σε άλλα επίπεδα επιδόσεων!

, 18 Μαρτίου 2011 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Λίγα λόγια για το WordPress

Αρχικά για όσους δεν το γνωρίζουν, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν 2 ειδών WordPress websites. Υπάρχουν τα WordPress.com sites τα οποία φιλοξενούνται κάτω από την κοινή ομπρέλα του WordPress community και έχουν περιορισμούς σε ευελιξία κινήσεων και υπάρχουν και τα αυτοφιλοξενούμενα (self hosted) WordPress τα οποία είναι εγκαταστάσεις του γνωστού Blog / CMS σε αυτόνομους / τυχαίους διακομιστές που δεν συνδέονται άμεσα με τον server του WordPress.com community. Τα αρχεία εγκατάστασης για τα Self Hosted WordPress sites μπορείτε να τα κατεβάσετε από το www.wordpress.org/download και να τα εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε συμβατό web server. Περισσότερα για τα δύο αυτά ήδη του WordPress μπορείτε να μάθετε στους 2 παρακάτω συνδέσμους:

 1. http://en.wordpress.com/features/
 2. http://wordpress.org/about/

Jetpack WordPress Plugin

Το Jetpack είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ WordPress plugin το οποίο δίνει την δυνατότητα σε Self Hosted WordPress Installations, να εκμεταλλευτούν την δύναμη του WordPress.com cloud. Με λίγα λόγια το WordPress σας θα αποκτήσει μια σειρά από νέες δυνατότητες, δυνατότητες που υπάρχουν μόνο σε WordPress.com websites. Συγκεκριμένα με την εγκατάσταση του εν λόγω plugin, ένας WordPress admin θα έχει:

 1. Δωρεάν χρήση των WordPress.com στατιστικών (WordPress.com Stats).
 2. Δυνατότητα χρήσης του Twitter Widget.
 3. Δυνατότητα χρήσης των Gravatar Hovercards (Mouseover info κάρτες με πληροφορίες για όσους σχολιάζουν στα comments σας).
 4. Δυνατότητα χρήσης του URL shortner του WordPress.com (WP.me Shortlinks).
 5. Δυνατότητα χρήσης του Sharedaddy για να διαδίδουν οι χρήστες του WordPress σας τα άρθρα σας στα Social Media.
 6. Δυνατότητα χρήσης της γλώσσας LaTeX.
 7. Δυνατότητα ορθογράφου με την τεχνολογία After the Deadline (Χρήση μόνο στην αγγλική γλώσσα).
 8. Δυνατότητα χρήστης των Shortcode Embeds για να μπορείτε να εισάγετε video και άλλα media στα post σας με Shortcodes.


Κοιτάζοντας την επίσημη ιστοσελίδα του Jetpack φαίνεται πως υπάρχουν 3 κενές θέσεις για νέες λειτουργίες / δυνατότητες που θα προστεθούν στο μέλλον. Κάτι τέτοιο κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το ήδη πολύ χρήσιμο αυτό WordPress plugin.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ωθήστε το self hosted WordPress σας σε άλλα επίπεδα επιδόσεων! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter