29Ιαν

Αλλαγές και ερώτημα προς αναγνώστες

, 29 Ιανουαρίου 2012 | Uncategorized | 1 Σχόλιο

Μέσος χρόνος ανάγνωσης άρθρου: 5 λεπτά

Εισαγωγή

Το Web Design Blog είναι ένα blog για το Internet, το Web Design και το SEO. Είναι μια συλλογική προσπάθεια των στελεχών της εταιρίας x2interactive Web Agency αλλά και των φανατικών αναγνωστών του blog, δηλαδή εσάς που μας στηρίζετε με τα ενθαρρυντικά σας λόγια τόσο καιρό. Μερικοί από εσάς έχουν προσφερθεί και έχουν γράψει ποιοτικά άρθρα για το WDB τα οποία έχουμε αναρτήσει ανά τους καιρούς. Ευχαριστούμε πολύ τους Βασίλη Κανονίδη και Νίκο Ζηνά για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Aπό το 2008 το Web Design Blog προσφέρει νέα και resources σχετικά με την αγορά του Web στα Ελληνικά και προσπαθεί να κρατάει μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική στάση απέναντι στις εξελίξεις, ίσως με μόνη εξαίρεση την κατάσταση με τον Internet Exlporer 6!

Αν και δεν έχουμε τον χρόνο να ανανεώνουμε το περιεχόμενό μας όσο συχνά το ανανεώναμε κάποτε, δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε το community που έχει δημιουργηθεί γύρω από το blog και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτό, όποτε και όπως μπορούμε. Για να δώσουμε κίνητρο στους εαυτούς μας, όσο σε εσάς τους αναγνώστες μας, αποφασίσαμε να αλλάξουμε το look & feel μας, να γίνουμε πιο up to date, υιοθετώντας ένα πιο φρέσκο και responsive τρόπο παρουσίασης του περιεχομένου μας. Αν και έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία του design, και το νέο theme που θα φιλοξενεί το περιεχόμενο μας είναι έτοιμο, θέλουμε πριν βγούμε στον αέρα να σας κάνουμε μια ερώτηση της οποίας η απάντηση θα κρίνει την μελλοντική μας πορεία.

Ερώτημα προς αναγνώστες

Στην ομάδα μας έχει αρχίσει να γεννάται το ερώτημα αν πρέπει να συνεχίσουμε γράφοντας τα άρθρα μας στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά όπως κάνουμε ήδη. Μερικοί από εμάς πιστεύουμε πως πρέπει να διατηρηθεί η συγγραφή των άρθρων στα Ελληνικά ενώ άλλοι πάλι θεωρούμε πως πρέπει να κάνουμε την μετάβαση στην Αγγλική γλώσσα.

Απόψεις που ακούστηκαν που ενισχύουν την μετάβαση είναι:

 • Θα μεταδίδεται το Ελληνικό Web Design σε μεγαλύτερο κοινό.
 • Θα μπορούν να μάθουν οι ξένοι συνάδελφοί μας κάτι παραπάνω για εμάς και το τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα.
 • Θα μπορούν να μάθουν οι ξένες εταιρίες κάτι παραπάνω για εμάς και το τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα.
 • Θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός συζήτησης και συμμετοχής στα comments του κάθε άρθρου, κάτι που θα μας ωφελήσει όλους.

Απόψεις που ακούστηκαν που δεν ενισχύουν την μετάβαση είναι:

 • Ίσως υπάρχουν αναγνώστες τους οποίους θα τους εκνευρίσει αυτή η μετάβαση, γιατί η αλλαγή της γλώσσας είναι μεγάλη αλλαγή.
 • Υπάρχουν τόσα και τόσα άρθρα γραμμένα ήδη στα Ελληνικά, τα οποία θα πρέπει σιγά σιγά να μεταφραστούν όλα και να αναρτηθούν στην Αγγλική γλώσσα.
 • Θα επιβαρυνθεί το SEO ranking για τα άρθρα που έχουν γραφτεί.

Ύστερα από πολλές συζητήσεις, καταλήξαμε πως ότι και να λέμε μεταξύ μας δεν έχει καμία σημασία.

Σημασία έχει τι θα πείτε εσείς, οι αναγνώστες μας.

Πριν σας κάνουμε την ερώτηση, θέλουμε να σας πούμε πως αν τελικά βγει η απόφαση να γράφουμε τα άρθρα μας στα Αγγλικά, δεν θα αλλάξει ο χαρακτήρας του blog.

Συγκεκριμένα:

 • Θα συνεχίσουμε να γράφουμε άρθρα γύρω από τους Έλληνες Web Designers / Developers, στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ελληνικού Web community.
 • Θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε και να παρουσιάζουμε σημαντικά επιτεύγματα Ελλήνων επαγγελματιών του χώρου.
 • Θα συνεχίσουμε να έχουμε Ελληνικό χαρακτήρα,

απλά θα κάνουμε όλες αυτές τις παρουσιάσεις μας στα Αγγλικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε και τις 2 γλώσσες, δεν υπάρχουν οι πόροι και ο χρόνος για κάτι τέτοιο.

Επίλογος

Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε πια είναι η άποψή σας. Θα την στηρίξουμε και θα την υλοποιήσουμε. Στο μεταξύ προχωρήσαμε σε ανανέωση της λίστας των Ελλήνων Web Designers / Developers με 3 νέα ονόματα.

Ευχαριστούμε.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Αλλαγές και ερώτημα προς αναγνώστες γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter