9Φεβ

Email Standards. Τι πρέπει να ξέρετε πριν στήσετε ένα HTML email (Newsletter)

, 9 Φεβρουαρίου 2009 | WEB DESIGN - AUTHORING | 3 Σχόλια

Σίγουρα έχετε λάβει κατά καιρούς Newsletter. Οι περισσότεροι από εσάς ίσως έχετε λάβει πολύ περισσότερα από όσα θα θέλατε, τα λεγόμενα spam mail. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι χρειάστηκε για να ετοιμαστούν αυτά τα email; Έχει χρειαστεί να σχεδιάσετε και να αποστείλετε εσείς κάποιο, για λογαριασμό κάποιου πελάτη σας; Σήμερα θα εξετάσουμε ποιες είναι οι σωστές τακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε το Newsletter σας να είναι σωστά ορατό σε όλες τις web based (Hotmail, Gmail, Yahoo!mail, κ.α) και client email (Outlook, Mail, κ.α.) εφαρμογές.

Τα πράγματα με τα HTML email, είναι ακόμα πιο αυστηρά από ό,τι είναι με τις HTML σελίδες. Στη δεύτερη περίπτωση οφείλετε να εξετάσετε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας σε 4-5 γνωστούς browsers. Στην πρώτη περίπτωση όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο και αντί για 4-5 browsers, έχετε να εξετάσετε το αποτέλεσμα των ενεργειών σας σε πολλά περισσότερα περιβάλλοντα.

newsletters

Πού πρέπει να δοκιμάσετε το HTML Newsletter σας;

Τα πιο γνωστά και τα πιο συχνά σε χρήση email περιβάλλοντα αναφέρονται παρακάτω. Σίγουρα υπάρχουν περισσότερα αλλά τα βασικά βρίσκονται στην λίστα που ακολουθεί. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να εξετάσετε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας στα 14 περιβάλλοντα σίγουρα θα είναι αρκετός. Μην ξεχάσετε να τον υπολογίσετε πριν αρχίσετε το έργο.

Web based email solutions:

  1. Windows Live mail
  2. Windows Live Hotmail
  3. Yahoo! Mail (Classic)
  4. Yahoo! Mail
  5. Gmail
  6. AOL mail
  7. Apple mobile me

Email software solutions:

  1. Outlook 2007
  2. Apple Mail
  3. Eudora
  4. Lotus Notes
  5. Entourage
  6. Thunderbird
  7. Windows mail

Τι πρέπει να προσέξετε

Όλες οι οδηγίες που θα χρειαστείτε υπάρχουν αναλυτικά στο http://www.email-standards.org/. Μπαίνοντας στο site θα δείτε στα αριστερά μια λίστα με όλες τις email λύσεις που προαναφέραμε. Κάνοντας κλικ σε κάθε μια επιλογή, θα μπορέσετε να διαβάσετε τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Σε γενικές γραμμές όμως, τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι τα παρακάτω:

  1. Το authoring που θα κάνετε, θα πρέπει να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερο text αντί για γραφικά. Αν ο χρήστης που θα λάβει το email έχει απενεργοποιήσει την HTML στα email του, δεν θα μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο του. Έτσι εξασφαλίζετε το μήνυμα που θέλετε να μεταδώσετε.
  2. Όλα τα CSS σας πρέπει να είναι “καρφωτά” μέσα στο HTML του email που σχεδιάζετε. Αν δεν τα κάνετε καρφωτά, τότε δεν θα δουν οι παραλήπτες σας τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  3. Οι φωτογραφίες και τα γραφικά σας θα πρέπει να είναι αποθηκευμένα στον web server σας και να καλούνται από εκεί. Έτσι δεν θα επιβαρύνετε το email με περιττά KB.
  4. Μην στέλνετε συνημμένα αρχεία. Αντ’ αυτού μπορείτε να παρέχετε σύνδεσμο προς το ίδιο αρχείο ανεβασμένο στον web server σας.

Επίλογος

Δημιουργήστε on line κάποια δοκιμαστικά email accounts και προσπαθήστε να βρείτε demo versions των email software που προαναφέραμε Εξοπλιστείτε με πολύ υπομονή και προσπαθήστε να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ώστε να εκτελέσετε με επιτυχία όλες σας τις δοκιμές. Έχει μεγάλη σημασία να καταφέρετε να περάσετε το μήνυμά σας (ή του πελάτη σας) σε όσο το δυνατόν περισσότερους παραλήπτες. Ακολουθήστε τα Email standards για να έχετε τις μικρότερες δυνατόν απώλειες.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Email Standards. Τι πρέπει να ξέρετε πριν στήσετε ένα HTML email (Newsletter) γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter