11Ιούν

Βρείτε τα κατάλληλα χρώματα για την ιστοσελίδα που σχεδιάζετε.

, 11 Ιουνίου 2008 | RESOURCES | 0 Σχόλια

Η επιλογή χρωμάτων αποτελεί μια κρίσιμη απόφαση στην κάθε κατασκευή ενός website. Τις περισσότερες φορές σχεδιάζετε ιστοσελίδες για εταιρίες που έχουν ήδη διαμορφώσει ένα χρωματικό θέμα που συνδυάζεται με την εταιρική ταυτότητα τους. Μερικές φορές όμως αναγκάζεστε να ξεκινήσετε από το μηδέν όταν πελάτες δεν έχουν κάποιο επίσημο λογότυπο και δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συνδυασμό χρωμάτων. Ευτυχώς υπάρχει μια πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο σχετικά με τα χρώματα και το ρόλο που παίζουν στην ψυχολογία του χρήστη – επισκέπτη και όχι μόνο, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα κατάλληλα χρώματα για την ιστοσελίδα που σχεδιάζετε.

Το Web design blog σας παρουσιάζει μία λίστα από ενδιαφέρουσες πηγές πληροφοριών σχετικά με τα χρώματα και την σημασία τους σε όλη την διαδικασία του design.

Άρθρα

Η ψυχολογία και η σημασία των χρωμάτων

Επιλέγοντας τα σωστά χρώματα

Εργαλεία

Υπάρχουν άπειρα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επιλογή των χρωμάτων, σας παρουσιάζουμε τα πιο χρήσιμα:

Δείγματα από χρωματικά θέματα/ συνδυασμοί

Εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα χρωματικό θέμα/συνδυασμό

Εργαλεία για να επιλέξετε χρώματα από μία εικόνα

Διάφορα άλλα εργαλεία

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Βρείτε τα κατάλληλα χρώματα για την ιστοσελίδα που σχεδιάζετε. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter